Такий маринований з гірчицею виноград добре вписується у закуски з сирами, різні канапе, його часто додають в салати. Виноград набуває пряні нотки гірчиці, перцю і кардамона.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Виноград – 1 кг
  • Сіль – 10 гр.
  • Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 700 мл
  • Оцет яблучний 6% – 100 мл
  • Перець запашний мелений – 0,5 ч. л.
  • Кориця – 1 паличка
  • Кардамон – 5 шт.
  • Перець рожевий горошок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати маринований виноград з гірчицею, виноград ретельно промити в декількох водах.

У каструлю вилити воду, додати оцет, паличку кориці, перець рожевий і запашний, кардамон, цукровий пісок і зерна гірчиці, всипати сіль і все розмішати. Довести до кипіння і варити 1 хв. зняти з вогню.

Виноград обірвати з гілочок, укласти в сухі простерилізовані банки.

Залити маринадом виноград в банках, закрутити кришками і охолодити.

Прибрати закуску в холодильник на 1-2 доби, далі вона готова.

Приємного апетиту!

Новости