Такий маринований з гірчицею виноград добре вписується у закуски з сирами, різні канапе, його часто додають в салати. Виноград набуває пряні нотки гірчиці, перцю і кардамона.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Виноград – 1 кг
- Сіль – 10 гр.
- Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 700 мл
- Оцет яблучний 6% – 100 мл
- Перець запашний мелений – 0,5 ч. л.
- Кориця – 1 паличка
- Кардамон – 5 шт.
- Перець рожевий горошок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати маринований виноград з гірчицею, виноград ретельно промити в декількох водах.
У каструлю вилити воду, додати оцет, паличку кориці, перець рожевий і запашний, кардамон, цукровий пісок і зерна гірчиці, всипати сіль і все розмішати. Довести до кипіння і варити 1 хв. зняти з вогню.
Виноград обірвати з гілочок, укласти в сухі простерилізовані банки.
Залити маринадом виноград в банках, закрутити кришками і охолодити.
Прибрати закуску в холодильник на 1-2 доби, далі вона готова.
Приємного апетиту!
Новости