Сучасна кулінарія для створення унікального декору торта широко користується кондитерської мастикою. Перед нанесенням мастики важливо добре вирівняти торт. Для цього найкраще підходять масляний, білковий або шоколадний креми. У цьому рецепті вам пропонується приготувати крем під мастику на основі олії, білків і цукру. Такий крем не попливе, не розтане і добре перенесе різні барвники.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Масло вершкове – 600 гр.
- Цукор-пісок – 450 гр.
- Яєчний білок – 8 шт.
Процес приготування:
Готувати масляний крем для торта під мастику просто! Яйця розділити на білки і жовтки. В окремий посуд помістіть білки, додайте до них потрібну кількість цукру і поставте на водяну баню на меленький вогонь.
Суміш білків і цукру нагрівайте і віночком одночасно перемішуйте, щоб цукор повністю розчинився.
Потім посуд з цією сумішшю зніміть з вогню і остудіть.
В інший посуд покладіть вершкове масло, пам’ятайте, що масло має бути якісним. З допомогою міксера масло збийте до стану крему.
Охолоджені білки з цукром міксером збийте до стійкої піни.
Потім, продовжуючи процес збивання, порційно перекладіть до білків збите масло.
Збивайте крем до збільшення в об’ємі в 1,5–2 рази. Крем після збивання повинен блищати.
Приготований крем, щоб він вклався рівно і добре, наносите на торт через кондитерський мішок зі спеціальною насадкою для трояндочок.
Крем на торт під мастику накладайте по колу і навіть в 2 шари, щоб виріб було красивим. Крему не шкодуйте.
Вдалою і смачної випічки!
Вершковий крем для торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для вирівнювання торта Масляний крем для вирівнювання торта Масляний крем для торта