Якщо ви в пошуку ніжного вершкового крему, який не розтікається, добре тримає форму і дозволяє виконати якісне вирівнювання поверхонь, зверніть увагу на цей рецепт. В складі всього три інгредієнти: вершкове масло, згущене молоко і вершковий сир. Баланс смаку виходить ідеальний: крем в міру солодкий, вершковий, просто тане в роті. Також потрібно потужний міксер і трохи вашого часу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Молоко згущене – 200 гр.
  • Сир сирний – 300 гр.

Процес приготування:

Готуємо продукти для приготування крему для торта з вершкового сиру, згущеного молока і масла. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло добре розм’якшитися і стати пластичним. Ні в якому разі не розтоплюємо його до рідкого стану – це безнадійно зіпсує текстуру крему. А ось згущене молоко і вершковий сир тримаємо в холодильнику до моменту збивання: важливо, щоб ці продукти були холодними, тоді крем швидше зіб’ється і буде стійким.

Згущене молоко виливаємо в об’ємну миску і відразу додаємо до нього холодний вершковий сир у зазначеній кількості.

Починаємо збивати обидва інгредієнта разом міксером. Стартуємо з низькою швидкості і поступово додаємо обертів. Працюємо протягом пари хвилин, поки не вийде повністю однорідна, досить густа світла маса. Відставляємо масу в бік.

М’яке вершкове масло викладаємо в окрему миску і також збиваємо його міксером, починаючи з невисокою швидкості. По мірі формування однорідної консистенції підвищуємо швидкість і добиваємося пишноти. На збивання масла повинно піти півтори-дві хвилини, довше не потрібно.

До збитого вершкового масла викладаємо порціями раніше збите згущене молоко з вершковим сиром. Змішуємо всі разом лопаткою, збивати не потрібно.

Поступово з’єднуємо обидві маси і добре змішуємо їх між собою. Крем готовий.

До моменту обробки випічки тримаємо готовий крем в холодильнику, так маса додатково стабілізується. Для зручності можна помістити крем відразу в кондитерський мішок і охолодити, після чого виконувати обробку, вирівнювання або прослаивание.

Приємного апетиту!

Вершковий крем для прикраси торта Крем для вирівнювання торта Крем для вирівнювання торта, який не тане Крем для прикраси торта з кондитерського мішка Крем зі згущеного молока і вершкового масла для торта Крем-чіз з кисломолочного сиру для торта Крем-чіз на олії для вирівнювання торта