Для того, щоб крем вийшов густим і смачним, шоколад повинен бути якісним. Можна використовувати молочний або гіркий, але варто пам’ятати, що чим вище відсоток вмісту какао в продукті, тим більш щільним вийде готовий крем. Що стосується вершків, то потрібно вибирати ті, у яких відсоток жирності не менше 30% – вони легко збиваються і добре тримають текстуру. Краще, якщо вершки перед збиванням будуть добре охолоджені.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Шоколад – 100 гр.
  • Вершки 33% або Вершки 30% – 150 мл
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати шоколадний крем для торта з вершками просто! Шоколад перед приготуванням крему потрібно розтопити до рідкого стану. Ламаємо плитку на дрібні шматочки і покласти в миску.

Ставимо миску на водяну бану і заважаємо шоколад, поки він повністю не розтопиться. Як варіант, для плавлення шоколаду можна використовувати мікрохвильову піч. Ставимо в неї посуд з шоколадом і в інтервальному режимі нагріваємо вміст по 30 секунд. Після кожного нагрівання добре вимішуємо. Зазвичай до повного розплавлення вистачає двох-трьох хвилин такого нагрівання. Рідкого шоколаду даємо трохи охолонути перед тим, як будемо з’єднувати його з вершками.

Добре охолоджені вершки поміщаємо в ємність для збивання, відразу додаємо цукрову пудру і починаємо збивати. Стартуємо з низькою швидкості і поступово нарощуємо обертів. Домагаємося отримання щільної піни з м’якими піками.

Коли зазначена консистенція буде досягнута, порціями додаємо трохи теплий розтоплений шоколад.

Поступово вводимо весь обсяг шоколаду і продовжуємо збивати масу ще дві-три хвилини. Готовий крем має повітряну текстуру і густу консистенцію.

Можна використовувати крем для роботи з тортом відразу після приготування або трохи охолодити його перед цим. Після повноцінного охолодження крем стає відчутно щільніше і приймає ту форму, яку йому надали. Ця властивість дозволяє використовувати крем для вирівнювання тортів.

Приємного апетиту!

Вершковий крем для торта Вершково-шоколадний крем для торта Крем для торта з вершків Крем для торта з вершків і цукрової пудри Торти Шоколадний крем для бісквітного торта Шоколадний крем для торта