З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом смачного вишневого торту, приготованого з лаваша. Торт можна приготувати за мінімальну кількість часу. З цим простим рецептом впорається навіть підліток. Обов’язково приготуйте ніжний десерт, і порадуйте себе і свою сім’ю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сметана 26% – 400 гр.
  • Лаваш – 3 аркуша
  • Вишня (без кісточок) – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Шоколад темний – для прикраси

Процес приготування:

Готувати вишневий торт без випічки лавашу просто! Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування вишневого торту з лаваша.

Вишню ретельно промийте під проточною водою, а потім обсушити і акуратно вийміть кісточки з допомогою спеціального пристосування або шпильки. Якщо будете використовувати заморожену вишню, як я, попередньо розморозьте її і вийміть кісточки.

Лист лаваша розділіть приблизно на 5 однакових прямокутних частин. З широкого краю лаваша викладіть в ряд підготовлену вишню.

Обережно сформуйте щільні трубочки.

Займіться приготуванням крему. У глибоку ємність викладіть необхідну кількість жирної сметани і додайте цукровий пісок. Кількість цукрового піску відрегулюйте самостійно в залежності від власних смакових переваг і натуральній солодощі вишні.

Скориставшись міксером, ретельно перемішайте сметанний крем до повного розчинення кристалів цукру-піску.

Підготуйте форму, в якій будете збирати торт. Викладіть перший ряд трубочок, потім додайте декілька столових ложок сметанного крему. Рівномірно розподіліть його з допомогою силіконової лопатки.

Чергуючи трубочки зі сметанним кремом, зберіть торт.

Залишки сметанного крему розподіліть по торту, скориставшись силіконової лопаткою.

Чорний шоколад натріть на крупній тертці і присипте зверху вишневий торт. Торт поставте в холодильник мінімум на 1 годину для охолодження та просочення. Готовий вишневий торт без випічки лавашу подавайте на стіл з гарячим ароматним чаєм.

Насолоджуватися фантастичним десертом!

Торти