Дуже швидкий рецепт медовика на кефірі готується з простих продуктів, які напевно виявляться вдома, і є прекрасним десертом, для випадку, коли скоро прийдуть гості, а до чаю запропонуйте нічого. Коржі виходять пористі, а легкий крем швидко їх просочить.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Мед – 130 гр.
- Для крему: –
- Кефір – 1 склянка
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Ванілін – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати медовик на швидку руку просто! У миску розбийте яйця і додайте цукор.
Добре збийте до піни і до повного розчинення крупинок цукру.
Покладіть в тісто мед і соду і ще раз збийте.
Влийте в масу кефір, і знову збийте. Тісто має вспінитися, так сода взаємодіє з кисло-молочним продуктом.
Просійте в тісто борошно.
Обережно, не поспішаючи, розмішайте, щоб тісто не впало.
Застеліть форму пекарської папером і перелийте в неї тісто. Накрийте чашу фольгою. Випікайте при 160 градусах в заздалегідь прогрітій духовці 40-45 хвилин.
В окремій тарілці змішайте кефір, ванілін і цукор, перемішайте і залиште в стороні.
Якщо хочете, щоб скоринка торта була яскраво вираженого медового смаку і м’яка – ще гарячий бісквіт змастіть медової рідиною (1 ч. л. меду і 100 мл. води) і залиште остигати.
Остигнула основу розріжте навпіл на 2 коржа і добре просочіть обидва кефірним кремом. Тут же покладіть один на другий і подавайте.
Приємного чаювання!
Медовик Медовик без розкочування коржів Медовик без сметани Медовик за 12 хвилин Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів