Дуже швидкий рецепт медовика на кефірі готується з простих продуктів, які напевно виявляться вдома, і є прекрасним десертом, для випадку, коли скоро прийдуть гості, а до чаю запропонуйте нічого. Коржі виходять пористі, а легкий крем швидко їх просочить.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Мед – 130 гр.
  • Для крему: –
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Ванілін – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати медовик на швидку руку просто! У миску розбийте яйця і додайте цукор.

Добре збийте до піни і до повного розчинення крупинок цукру.

Покладіть в тісто мед і соду і ще раз збийте.

Влийте в масу кефір, і знову збийте. Тісто має вспінитися, так сода взаємодіє з кисло-молочним продуктом.

Просійте в тісто борошно.

Обережно, не поспішаючи, розмішайте, щоб тісто не впало.

Застеліть форму пекарської папером і перелийте в неї тісто. Накрийте чашу фольгою. Випікайте при 160 градусах в заздалегідь прогрітій духовці 40-45 хвилин.

В окремій тарілці змішайте кефір, ванілін і цукор, перемішайте і залиште в стороні.

Якщо хочете, щоб скоринка торта була яскраво вираженого медового смаку і м’яка – ще гарячий бісквіт змастіть медової рідиною (1 ч. л. меду і 100 мл. води) і залиште остигати.

Остигнула основу розріжте навпіл на 2 коржа і добре просочіть обидва кефірним кремом. Тут же покладіть один на другий і подавайте.

Приємного чаювання!

Медовик Медовик без розкочування коржів Медовик без сметани Медовик за 12 хвилин Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів