Для тих, хто любить мед та випічку з ним, медовик є ідеальним десертом. Ароматні, повітряні коржі і ніжний вершковий крем – дуже смачне поєднання. Можна подумати, що приготування цього торта вимагає багато клопоту, проте це не так. Мало того, для випікання коржів можна навіть обійтися без духовки. В мультиварці медове тісто також відмінно пропікається, а його текстура стає шаруватої, пористої і одночасно з тим карамельно-тягучою. Для крему використовуємо комбінацію вершкового масла, згущеного молока, лимонного соку і сметани – готова маса виходить дивовижно смачною!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1.33 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Мед – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.66 ст.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Молоко згущене – 200 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сметана 20% – 200 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Шоколад молочний – для прикраси
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати медовик в мультиварці Поларіс? У сотейник з товстими стінками кладемо мед і розігріваємо його до рідкого стану. Додаємо розпушувач, добре перемішуємо і тримаємо суміш на плиті при середньо-низькій температурі протягом хвилини. Маса буде пінитися і збільшуватися в розмірі, а до кінця нагрівання трохи потемніє.

В окремій об’ємної мисці збиваємо яйця разом з ваніліном і цукровим піском. Краще робити це міксером на високій швидкості, щоб піна вийшла повітряної і щільної, як для класичного бісквіта. Коли яєчно-цукрова маса побіліє, вливаємо до неї мед з розпушувачем і ретельно перемішуємо.

Маленькими порціями додаємо просіяне борошно, поступово замішуючи тісто. Консистенція готової маси повинна бути досить рідкою, ллється, як на оладки.

Внутрішні стінки чаші змащуємо маслом і виливаємо приготоване тісто. Встановлюємо чашу в прилад, закриваємо кришку і вибираємо режим «Випічка» на 1 годину 10 хвилин.

Після закінчення часу програми кришку мультиварки відкриваємо і перевіряємо готовність тіста, встромивши в нього зубочистку. Якщо паличка вийшла сухою, виріб готовий. Якщо є сліди вологого тіста, кришку мультиварки закриваємо і додаємо десять хвилин часу колишнього режиму. Потім знову робимо тест на готовність.

Спечену заготівлю акуратно витягуємо з чаші, перевернувши її догори дном. Даємо виробу повністю охолонути.

Розрізаємо заготівлю поперек на чотири коржа. Зручно використовувати для цього тонку нитку. Для початку робимо неглибокі надрізи по колу заготовки, розділяючи її таким чином на коржі. Обхоплюємо ниткою надрізи, перехрещуємо її і тягнемо за кінці в протилежні сторони. Зріз повинен бути ідеально рівним.

Для приготування крему в мисці змішуємо міксером м’яке вершкове масло і згущене молоко. Коли маса стане повністю однорідною, додаємо порціями всю сметану, не припиняючи збивати. В останню чергу вливаємо лимонний сік і перемішуємо. Приготованим кремом прослаиваем коржі і формуємо торт. Поверхня і краї медовика так само добре змащуємо кремом.

Шоколад трьом на крупній тертці і посипаємо отриманої стружкою поверхню медовика. Готового торта потрібно обов’язково дати просочитися не менше чотирьох годин, інакше коржі не встигнуть розм’якнути від крему і залишаться сухуватими.

Приємного апетиту!

Крем для медовика з магазинної сметани Крем для медовика зі згущеним молоком Крем для медовика зі сметаною і згущеним молоком Медовик в мультиварці Торти Шоколадний медовик