Ганаш дуже універсальний у своєму застосуванні. Його можна використовувати і для прошарку коржів тортів, для начинки тістечок, і для відсадження декорацій на кондитерських виробах. І, звичайно, в якості шоколадної пасти для млинців або тостів він ідеально підійде. Для приготування такого крему не потрібно ні мати майстерним майстерністю, ні шукати важкодоступні інгредієнти. Всього-то й потрібно, що вершки, шоколад і вершкове масло. До речі, шоколад повинен бути якісним і не включати в себе замінники какао-масла. Це ж стосується і вершкового масла. У процесі приготування важливо змішати всі інгредієнти до повної однорідності. Якщо залишаються грудочки, може допомогти занурювальний блендер.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Шоколад – 250 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вершки 30% або Вершки 33% – 250 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування крему Ганаш з шоколадом і вершками Шоколад рекомендуємо використовувати з вмістом какао в межах 50%-60%. Ламаємо його на маленькі шматочки або дрібно рубаємо ножем. Вершкове масло ріжемо невеликими кубиками. Відправляємо обидва інгредієнта в зручну для інтенсивного змішування посуд – широкий глечик, глибоку миску або невелику каструлю.

наливаємо Вершки в окрему ємність і нагріваємо до дуже гарячої температури. До кипіння доводити не потрібно. Якщо під час нагрівання утворилася плівка на поверхні вершків, то її обов’язково видаляємо. Вливаємо гарячі вершки у посуд з шоколадом і маслом.

Добре розмішуємо всі компоненти. Шматочки шоколаду і масла повинні розплавитися і з’єднатися з вершками в однорідну гладку масу.

Переливаємо шоколадну суміш в зручну посуд, накриваємо харчовою плівкою в контакт і прибираємо в холодильник. Витримуємо ганаш на холоді п’ять-шість годин. Зручно залишати на ніч.

Після закінчення зазначеного часу ганаш дістаємо з холодильника, і звільняємо від плівки. Маса повинна загуснути і стати твердіше. Перекладаємо її в кондитерський мішок з необхідними насадками і прикрашаємо вироби на свій розсуд.

Ганаш добре тримає форму і в той же час має м’яку консистенцію і ніжну текстуру.

Приємного апетиту!

Вершково-шоколадний крем для торта Крем для торта Крем для торта з вершків Масляний крем для торта Торти