Щасливі володарі мультиварок можуть нескінченно експериментувати. У цьому приладі можна і варення варити і тушкувати курку, і пироги пекти. До речі, чаша мультиварки – ідеальна форма для круглих тортів. Спечену заготовку з тіста не потрібно вирівнювати, залишається лише розрізати її вздовж на кілька коржів. В якості крему для даного медовика використовуємо збиті з цукровою пудрою вершки – готовий торт виходить дуже ніжним і м’яким.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Мед – 6 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйце – 5 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вершки 33% – 500 мл
  • Цукрова пудра – 0.66 ст.
  • Арахіс – 1 склянка
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати медовик в мультиварці Рэдмонд просто! Мед викладаємо в сотейник і ставимо на плиту. Нагріваємо його, безперервно помішуючи, поки він не стане рідким і повністю однорідним. Потім додаємо розпушувач і продовжуємо ретельно заважати. Маса почне пінитися, збільшуватися в розмірі і злегка потемніє. У загальній складності мед повинен провести на плиті приблизно дві-три хвилини. Знімаємо миску з плити.

В окрему миску розбиваємо яйця і додаємо цукровий пісок. Міксером на високій швидкості збиваємо все разом, поки не вийде густа піна практично білого кольору.

Вливаємо до яєчно-цукрової маси мед з розпушувачем і добре змішуємо міксером або віночком вручну.

Порціями всипаємо просіяне борошно і поступово замішуємо тісто. Консистенція повинна бути середньої густоти, маса повинна падати з ложки великою м’якою краплею. В залежності від характеристик конкретної борошна може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, тому додавання робимо по трохи, орієнтуючись на отримання потрібної консистенції.

Чашу мультиварки змащуємо маслом і викладаємо в неї приготоване тісто. Ставимо чашу в прилад, закриваємо кришкою і вибираємо режим «Випічка» на 60 хвилин.

Коли пролунає сигнал про готовність, мультиварку вимикаємо і відкриваємо кришку, щоб дати випічці трохи охолонути. Спечену заготівлю акуратно опрокидываем з чаші на дошку і охолоджуємо її вже повністю.

Розрізаємо заготівлю поперек на три коржі. Це можна зробити довгим гострим ножем або за допомогою нитки. Для цього надрізаємо по колу заготовки місця майбутніх зрізів і обхоплюємо їх ниткою. Кінці нитки перехрещуємо і тягнемо у різні сторони. Так нитка зробить ідеально рівний зріз.

Для приготування крему вершки збиваємо з цукровою пудрою міксером на високій швидкості. Як тільки крем загусне і оформиться, збивання припиняємо, щоб не перебити ніжні вершки. Прослаиваем кожен корж отриманим кремом і збираємо торт.

Поверхня і краї також покриваємо шаром крему. Верх вирівнюємо кулінарної лопаткою. Краї медовика обсипаємо подрібненим арахісом, злегка притискаючи його долонею до крему для фіксації. Торт готовий! Ставимо його в холодильник і даємо просочитися не менше, ніж протягом двох-трьох годин.

Приємного апетиту!

Медовик Медовик без сметани Медовик в мультиварці Медовик з вершками