Багато хто пам’ятає той смак з дитинства – ніжні, солодкі, просочені коржі медівника, тануть у роті. За рецептом медовик за гостом виходить саме таким, як раніше. Крім того, за допомогою сучасних кухонних приладів готувати його простіше і швидше, а смак залишається все тим же.
Інгредієнти: на 9 порц.
- Сметана – 700 гр.
- Борошно пшеничне – 6 ст.
- Цукор-пісок – 3 склянки
- Яйце – 5 шт.
- Мед – 3 ст. л.
- Розпушувач тіста – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати медовик за Гостом, необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти.
Яйця збити з 2 склянками цукру до однорідної пінообразної маси.
Додати мед і розпушувач, все ретельно перемішати.
Поступово ввести в тісто 2 склянки борошна, постійно перемішуючи його. Тісто накрити кришкою, перемістити миску з ним в каструлю з невеликою кількістю води. Поставити каструлю на вогонь, довести воду до кипіння. Тримати тісто на водяній бані на повільному вогні 20 хвилин. Потім зняти тісто з водяної бані, ввести в нього ще 3 склянки борошна, перемішати.
отримане тісто Розкачати в ковбаску, розділити його на 8 або більше частин. Сформувати кульки з кожного шматочка.
Кожна кулька розкотити до потрібного розміру, випікати кожен в духовці, розігрітій до 200 градусів, по 5 хвилин. Готові коржі відразу ж обрізати по формі. Зайві шматочки залишити для посилки.
Для крему збити сметану з 1 склянкою цукру до повного розчинення останнього. Прибрати крем в холодильник.
Зайві шматочки тесту, які залишалися, подрібнити блендером в крихту. Коржі викладати один на одного, промазуючи кремом. Коли торт сформований, промазати кремом його боки і верхівку.
Боки і верх медовика за Гостом присипати крихтами. Прикрасити за бажанням фруктами. Ось і все, смачні медовик родом з дитинства готовий!
Бісквітний медовик Крем для медовика з магазинної сметани Медовик Торти