Ароматний повітряний медовий бісквіт, просочений сметанним кремом з вареним згущеним молоком – непередаване насолоду. М’які легкі коржі настільки ніжні, що просто тануть у роті. Такий торт доведеться як не можна, до речі, до святкового столу або сімейного чаювання.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Мед – 6 ст. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сметана 26% – 500 гр.
  • Варена згущене молоко – 1 банка
  • Печиво пісочне – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати медовик в мультиварці зі сметанним кремом легко! У глибоку жароміцну ємність кладемо мед і додаємо соду. Ставимо на повільний вогонь і нагріваємо масу, помішуючи ложкою. Маса почне спінюватися і збільшитися в об’ємі в 2-3 рази. Знімаємо з вогню й даємо масі охолонути до 40-50 градусів.

Яйця вибиваємо в миску, додаємо цукор і ванілін і збиваємо за допомогою міксера 7-10 хвилин до пишної піни. Далі до яєць додаємо остигнула медову масу і перемішуємо.

Просіваємо борошно і вводимо її в тісто невеликими порціями, добре перемішуючи ложкою, щоб не було грудочок.

Чашу мультиварки змащуємо маслом і викладаємо в неї тісто. Випікаємо медовий бісквіт на режимі «Випічка» 60 хвилин, потім, після звукового сигналу, ставимо ще на 20 хвилин на підігрів.

Після закінчення часу приготування акуратно витягаємо бісквіт з чаші за допомогою кошика-пароварки (кладемо її зворотною стороною на бісквіт, прихватом дістаємо чашу мультиварки і швидко перевертаємо бісквіт на кошик, потім перекладаємо бісквіт на блюдо) і залишаємо його на пару годин для повного остигання.

Для крему вибираємо густу жирну сметану, щоб крем не розтікався в процесі складання торта. Якщо сметана не досить густа, можна відкинути її на друшляк, в який вкладена марля, згорнута в 2-3 шари і залишити на 2-4 години. Зайва сироватка стече і в друшляку залишиться густа сметана. За допомогою міксера збиваємо сметану з вареним згущеним молоком 3-4 хвилини.

Добре остиглий бісквіт розрізаємо на коржі. Для цього можна скористатися гострим ножем або спеціальної кулінарної волосінню. Бісквіт добре піднявся, і у нас вийшло 4 коржа.

Кладемо корж на блюдо і рясно змащуємо його кремом. За бажанням в крем можна додати волоські горіхи, чорнослив або скибочки банана. Таким чином, збираємо весь торт. Верхній корж і боки торта трохи промазуємо кремом і посипаємо дрібно подрібненого пісочного печива. Прибираємо торт в холодильник на 3-4 години, щоб він просочився.

Готовий торт подаємо на стіл, приємного чаювання!

Крем для медовика з магазинної сметани Медовик без масла Медовик без розкочування коржів Медовик в мультиварці Медовик зі сметаною і згущеним молоком