Медовик – ніжний торт, який потребує великих зусиль для приготування. У нашій родині дуже люблять медовий десерт, але з-за трудомісткого процесу приготування ми готуємо його тільки по великих святах. Я довго шукала рецепт медівника, який готується за більш короткий час і знайшла, тепер рекомендую приготувати і вам.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Мед – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для крему: –
  • Сметана 26% – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати медовик за 30 хвилин, візьміть каструлю або сотейник з товстим дном, викладіть мед і розтопіть його на тихому вогні, додати харчову соду і вершкове масло. Постійно помішуючи, розтопити і зніміть з вогню.

В глибоку миску, розбийте охолоджені курячі яйця, всипте цукровий пісок, посоліть і ретельно збийте міксером на високій швидкості до збільшення маси в кілька разів. Остиглу медову масу влийте яєчну, ретельно перемішайте, в кілька прийомів введіть просіяне пшеничне борошно, з допомогою міксера доведіть до однорідної консистенції.

Тісто розділіть навпіл і вилийте на деко, застелені пергаментним папером, рівномірно розподіліть. Відправте в духовку на 10 хвилин і випікайте при температурі 160 градусів.

Сметану перекладіть в глибоку миску, додайте необхідну кількість цукрової пудри і добре збийте міксером. Коржі розділіть на необхідну кількість. Обрізки подрібніть за допомогою блендера. Блюдо, на якому будете збирати торт, змастіть невеликою кількістю крему.

Зверху помістіть медовий корж. Корж добре змастіть сметанним кремом, потім викладіть наступний корж і також змастіть кремом, так зберіть весь торт. Верх торта і боки густо промажте кремом. Подрібненої крихтою присипте верх і боки торта. Готовий торт залиште просочитися в холодильнику на кілька годин.

Приємного чаювання!

Медовик Медовик без розкочування коржів Медовик без розкочування коржів зі сметанним кремом Медовик за 12 хвилин Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів Медовик радянського часу класичний