Вашій увазі представлений не зовсім традиційний спосіб приготування усіма відомого торт «Медовик». Оскільки цей спосіб не передбачає використання водяній лазні, завдяки чому ви зможете значно заощадити власний час і побалувати рідних медовим тортиком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 12 ст. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 2 гр.
  • Сметана – 500 мл
  • Лимонна цедра або Цедра апельсина – 50 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Печиво пісочне – 8 шт.

Процес приготування:

Готувати медовик без водяній лазні просто! В окрему ємність розбиваємо яйця, додаємо до них мед, дві столові ложки цукру і дрібку солі.

Все ретельно перемішуємо за допомогою міксера.

До загальної маси відправляємо борошно, гашену оцтом соду, потім знову все ретельно перемішуємо.

Дно форми устеляємо пергаментним папером. Її необхідно змастити маслом, потім злегка присипати борошном її стіни і дно.

Наше тісто ділимо навпіл. Сформований з однієї частини корж ставимо в духовку і випікаємо протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів. Потім те ж саме проробляємо з другою частиною тіста.

В окремій мисці ретельно збиваємо сметану з цукром-піском і ванільним цукром.

Пісочне печиво кладемо в пакет і за допомогою качалки подрібнюємо його. Отриману крихту ми будемо використовувати для прикраси нашого торта.

Готові коржі розрізаємо навпіл. На виході у нас повинно вийти чотири коржа. Корж викладаємо на плоску тарілку, гарненько промазуємо його кремом.

Таким же чином формуємо інші верстви нашого торта.

Фінальний штрих – прикрашаємо торт, посипавши його крихтами печива, і даємо йому просочитися мінімум чотири години в холодильнику.

Крем для медовика з магазинної сметани Медовик зі сметанним кремом класичний Медовик класичний Торти