Медовик без розкочування коржів легше в приготуванні на відміну від десерту на пісочних коржах. Трудомісткість процесу приготування полегшує те, що тісто для коржів досить рідке, його можна випікати на великому деку, а після випічки ділиться на необхідну кількість коржів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Мед – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Для крему: –
  • Сметана 26% – 500 мл
  • Вершки 33% – 300 мл
  • Цукрова пудра – 5 ст. л.
  • Чорнослив (без кісточок) – 300 гр.
  • Волоський горіх – 200 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати медовик без розкочування коржів? Візьміть глибоку ємність, розбийте охолоджені курячі яйця, всипте цукровий пісок і ретельно перемішайте з допомогою віночка.

В іншу ємність викладіть вершкове масло, мед і харчову соду. Поставте на водяну баню, постійно помішуйте до повного розчинення. Зніміть з вогню і дайте охолонути. В отриману масу акуратно влийте збиті з цукровим піском курячі яйця і добре перемішайте.

В окрему ємність з допомогою сита просійте борошно пшеничне вищого сорту. Поступово введіть в медово-яєчну масу і добре перемішайте з допомогою віночка. Досягніть однорідної гладкої консистенції тіста. Ємність оберніть харчовою плівкою і приберіть приблизно на півгодини в холодильник.

Після закінчення часу дістаньте тісто з холодильника. Увімкніть розігріватися духовку. Візьміть форму для випічки змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Найкраще випікати кілька коржів відразу для економії часу. Тому якщо у вас є кілька однакових форм, це буде великим плюсом.

Готове тісто розділіть на 5-6 частин, акуратно викладіть в підготовлені форми, рівномірно розрівнюючи і розподіляючи тісто. Форми помістіть в добре розігрітий духову шафу приблизно на 10 хвилин і випікайте при температурі 180 градусів.

Перевірте готовність дерев’яною шпажкою і остудіть коржі, обережно звільнивши від форм.

Чорнослив ретельно промийте, викладіть в невелику миску і залийте окропом. Залиште на 10 хвилин.

Скориставшись ситом, злийте рідину з чорносливом, чорнослив просушіть паперовими рушниками і дрібно наріжте.

Волоські горіхи подрібніть гострим ножем і перекладіть в окрему ємність.

Холодні вершки вилити в глибоку ємність і з допомогою міксера збийте до щільної консистенції.

Жирну сметану перекладіть в глибоку миску, додайте необхідну кількість цукрової пудри і добре збийте міксером на середніх обертах до збільшення маси. Поступово в сметанную масу введіть збиті вершки і ще раз добре перемішайте міксером.

Блюдо, на якому будете збирати торт, змастіть невеликою кількістю крему. Зверху помістіть медовий корж. Корж добре змастіть сметанно-вершковим кремом і присипте чорносливом, потім викладіть наступний корж і також змастіть кремом, присипте волоськими горіхами, так зберіть весь торт.

Верх торта і боки густо промажте кремом. Залишився шостий корж подрібніть за допомогою блендера і отриманої крихтою присипте верх торта. Готовий торт залиште в холодильнику просочитися на пару годин.

Потім розділіть на порції.

Ароматний десерт подавайте на стіл до чаю.

Приємного чаювання!

Медовик Медовик без розкочування коржів Медовик без розкочування коржів зі сметанним кремом Медовик зі сметанним кремом Медовик зі сметанним кремом класичний Медовик радянського часу класичний Сметанний крем для медовика з цукровою пудрою