Медовик з тонкими коржами стане відмінним приводом зібрати друзів за ароматним чаєм. Тонкі коржі додадуть десерту особливу ніжність і легкість.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Мед – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для крему: –
- Молоко коров’яче – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ванілін – 1 пакет
Процес приготування:
Готувати медовик з тонкими коржами легко! Почнемо приготування коржів. Збиваємо яйця з цукром, медом і розтопленим маслом.
Висипаємо до суміші соду. Продовжуємо збивати.
Повільно просіваємо борошно. Замішуємо тісто.
Ділимо тісто на однакові шматочки. Скачуємо їх у кульки, накриваємо харчовою плівкою і ставимо на годину в холодильник.
Приготуємо заварний крем. Яйця розтираємо зі звичайним і ванільним цукром, додаємо борошно, додаємо трохи молока і розмішуємо.
Ставимо каструлю з продуктами на слабкий вогонь, поступово виливаємо все молоко і розмішуємо. Знімаємо з плити, коли заварний крем загусне.
У гарячий крем кладемо вершкове масло. Чекаємо його розчинення, перемішуємо і накриваємо харчовою плівкою.
Повертаємося до тесту. Розкачуємо кожен кульку в тоненький корж через харчову плівку.
Випікаємо коржі в розігрітій до 180 градусів духовці. На кожен потрібно приблизно 3 хвилини.
Готові коржі вирізаємо по формі. Залишки підуть на крихту для торта.
Формуємо торт. Кожен корж ретельно промазуємо заварним кремом.
Залишки коржів подрібнюємо в крихту, якою рясно посипаємо теплий медовик.
Прибираємо десерт в холодильник до повного охолодження. Потім ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Заварний крем для медовика Заварний крем для медовика на молоці Медовик Медовик без сметани Медовик з заварним кремом Медовик класичний Торти