Сьогодні ми поділимося з вами чудовим рецептом медівника, приготованого на сковороді. Ніжні ароматні медові коржі в поєднанні з заварним кремом – відмінний варіант швидкого приготування десерту. Наш рецепт доведеться як не можна, до речі, коли у вас під рукою немає плити, адже це не привід залишатися без торта!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Молоко коров’яче – 3 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Для крему: –
  • Яйце – 2 шт.
  • картопляний Крохмаль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 350 гр.

Процес приготування:

Як приготувати медовик на сковороді? У глибокій каструлі розтоплюємо вершкове масло, потім додаємо мед і соду. Добре перемішуємо масу, вона повинна запениться. Після цього відразу знімаємо каструлю з вогню. Даємо масі охолонути.

В миску вибиваємо яйця, додаємо цукор і добре збиваємо вінчиком до утворення піни.

З’єднуємо яєчну і медову масу, додаємо молоко і добре перемішуємо всі інгредієнти, використовуючи міксер. Потім у кілька етапів просіваємо борошно, не забуваючи добре вимішують, щоб не було грудок. В результаті у нас вийшло однорідне рідке тісто.

На вогонь ставимо розігріватися сковороду, на якій будемо випікати коржі. Змащуємо її рослинним маслом і викладаємо 2 столові ложки тіста. Розподіляємо його по сковороді, щоб у нас вийшов рівний корж. Як тільки одна сторона підрум’яниться, перевертаємо корж на іншу і підсмажуємо до золотистого кольору. Таким чином, смажимо все коржі.

Займемося приготуванням крему: у каструлі змішуємо яйця з цукром, збиваємо віночком, потім додаємо крохмаль. Ставимо каструлю на вогонь, додаємо молоко, доводимо масу до кипіння, постійно помішуючи віночком. Після того, як крем загус, знімаємо його з вогню й даємо охолонути.

Готові коржі змащуємо кремом. На кожен корж викладаємо по 2-2,5 столові ложки крему. Між шарами можна додати волоські горіхи, чорнослив або банан. Залишаємо торт для просочення при кімнатній температурі на кілька годин.

Готовий торт нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл з чашкою ароматного чаю. Приємного чаювання!

Медовик без розкочування коржів Медовик без сметани Медовик за 12 хвилин Медовик на сковороді Торти