Сьогодні пропонуємо вам приготувати ніжний медовик з вершками. Варіантів приготування медовика безліч: тонкі і медові коржі бісквітні, сметанний, заварний і масляний крем. Тонкі медові коржі виходять дуже м’якими, а сметанно-вершковий крем доповнює їх своєю ніжною текстурою і в результаті медовик просто тане в роті!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Мед – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сода харчова – 1,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Сметана 20% – 500 гр.
- Вершки 33% – 200 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Ванілін – 10 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати медовик з вершками. У глибоку жароміцну ємність розбиваємо яйця, трохи збиваємо їх віночком. Потім додаємо мед, масло і цукор. Добре перемішуємо і ставимо ємність на водяну баню.
На водяній бані постійно помішуємо інгредієнти віночком, поки не розчиниться мед і масло.
Знімаємо ємність з водяної бані і додаємо гашену соду. Перемішуємо масу віночком, вона повинна зашипеть і покритися білою піною.
В тісто в кілька етапів просіваємо борошно, кожен раз добре вимішуючи ложкою. В результаті у нас виходить тепле, вогке й липке тісто. Але не варто додавати борошна більше норми зазначеної в рецепті.
Деко для випічки коржів змащуємо вершковим маслом. Викладаємо на центр дека 170 грам тіста, зворотною стороною ложки розрівнюємо тісто по листу.
Зверху на тісто прикладаємо кришку, щоб трохи зорієнтуватися по діаметру майбутнього торта. Необхідно, щоб тісто трохи виходило за межі форми, щоб потім ми могли обрізати корж. Ставимо деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 5-8 хвилин.
Корж повинен добре підрум’янилася до коричневого кольору. Ще теплий корж відразу обрізають гострим ножем під діаметр форми або кришки. Обрізки складаємо на тарілку – вони нам знадобляться для обсипання торта. Таким чином, необхідно спекти і обрізати кожен корж. Всього їх вийде 5 штук.
Приступаємо до приготування крему: у глибокій ємності з допомогою міксера збиваємо вершки до загустіння.
Після цього у вершки додаємо цукор, ванільний цукор і сметану. Збиваємо все інгредієнти до однорідного стану, поки не розчиниться цукор.
Обрізки від коржів кладемо в блендер і подрібнюємо в крихту.
Приступимо до складання торта: на блюдо викладаємо перший корж, змащуємо його 1/5 частиною крему. Спочатку здасться, що крему дуже багато, але в процесі просочення торта крем трохи вбереться в корж.
Таким чином, змащуємо все коржі. Останній корж і боки торта промазуємо кремом і посипаємо сухарями. Ставимо торт в холодильник на 3-4 години.
Готовий торт подаємо на стіл з чашкою ароматного гарячого чаю. Приємного чаювання!
Бісквітний медовик Крем для медовика з магазинної сметани Крем для медовика зі сметаною і вершками Медовик без розкочування коржів зі сметанним кремом Медовик зі сметанним кремом Медовик зі сметанним кремом класичний