Популярний десерт медовик з заварним кремом виходить дуже ніжним і смачним. Торт можна швидко приготувати з простих продуктів. Можна подавати до чаю або в якості святкового десерту.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Сода харчова (гашена) – 1 ч. л.
  • Для крему: –
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 120 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати медовик з заварним кремом? Приготуємо тісто для коржів. Масло і мед розтопити на водяній бані. Яйце збиваємо з цукром до повного розчинення останнього, потім додаємо цю суміш до масла і меду на водяній бані. Перемішуємо. Додаємо соду, гашену оцтом, і знімаємо з плити. Тепер поступово додаємо борошно і замішуємо.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 200 градусів. Замішане тісто розділяємо на 5 частин. Розкочуємо тонко кожну частину між листами пергаменту.

Випікаємо кожен корж в заздалегідь розігрітій духовці 3-5 хвилин.

Почнемо готувати крем. Збиваємо яйця з цукром до легкої пінки.

Поступово всипаємо борошно в яєчну суміш, продовжуємо збивати.

Підігріваємо молоко і вливаємо до крему теплий продукт. Перемішуємо.

Поставимо масу на маленький вогонь і варимо до загустіння. Постійно помішуємо, знімаємо з вогню й даємо крему охолонути.


Формуємо торт. Коржі рівне вирізаємо і щільно промазуємо заварним кремом. Залишки коржів подрібнюємо і отриманою крихтою посипаємо торт.

Даємо десерту настоятися, ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Заварний крем для медовика на молоці Медовик без сметани Медовик з заварним кремом класичний Медовик радянського часу класичний