Популярний десерт медовик з заварним кремом виходить дуже ніжним і смачним. Торт можна швидко приготувати з простих продуктів. Можна подавати до чаю або в якості святкового десерту.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Мед – 2 ст. л.
- Сода харчова (гашена) – 1 ч. л.
- Для крему: –
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 120 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати медовик з заварним кремом? Приготуємо тісто для коржів. Масло і мед розтопити на водяній бані. Яйце збиваємо з цукром до повного розчинення останнього, потім додаємо цю суміш до масла і меду на водяній бані. Перемішуємо. Додаємо соду, гашену оцтом, і знімаємо з плити. Тепер поступово додаємо борошно і замішуємо.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 200 градусів. Замішане тісто розділяємо на 5 частин. Розкочуємо тонко кожну частину між листами пергаменту.
Випікаємо кожен корж в заздалегідь розігрітій духовці 3-5 хвилин.
Почнемо готувати крем. Збиваємо яйця з цукром до легкої пінки.
Поступово всипаємо борошно в яєчну суміш, продовжуємо збивати.
Підігріваємо молоко і вливаємо до крему теплий продукт. Перемішуємо.
Поставимо масу на маленький вогонь і варимо до загустіння. Постійно помішуємо, знімаємо з вогню й даємо крему охолонути.
Формуємо торт. Коржі рівне вирізаємо і щільно промазуємо заварним кремом. Залишки коржів подрібнюємо і отриманою крихтою посипаємо торт.
Даємо десерту настоятися, ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Заварний крем для медовика на молоці Медовик без сметани Медовик з заварним кремом класичний Медовик радянського часу класичний