Це блюдо зазвичай готують різними вершковими кремами, але в даному рецепті вам пропонується приготувати меренговый рулет без вершків, тобто з звичайним заварним кремом з додаванням в рулет банана з мигдалем замість традиційної малини. Рулет буде не менш смачним і до того ж низькокалорійним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для меренги: –
  • Яєчний білок – 5 шт.
  • Цукрова пудра – 300 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Мигдаль – 50 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Для крему: –
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Банан – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати меренговый рулет без вершків? Мигдальні горіхи на 10 хвилин залити крутим окропом.

Потім очистіть їх від шкірки, обсушіть серветкою і ножем наріжте на довгі шматочки.

Білки помістіть в чашу блендери і протягом 1 хвилини збийте на середній швидкості приладу.

Потім поступово збільшуйте швидкість і додайте до білків цукрову пудру. Збивайте масу до появи стійких піків.

У збиті з цукром білки додайте щіпку лимонки, кукурудзяний крохмаль і масу перемішайте блендером в протягом декількох секунд.

Приготовану білкову масу викладіть рівним шаром на застелений пергаментним папером деко.

Посипте корж нарізаним мигдалем. Запікайте меренгу в духовці при 150°С протягом 40 хвилин.

Спечений корж переверніть на другий аркуш паперу і залиште для охолодження.

Поки корж остигає, приготуйте крем для рулету. В окремій каструльці добре розітріть жовтки з цукром, борошном і ванільним цукром і додайте гаряче молоко.

Масу перемішайте і поваріть на невеликому вогні до загусання. Крем охолодіть.

Приготований крем нанесіть рівним шаром на меренговый корж. Поверх його укладіть шматочки банана.

Акуратно загорніть корж рулетом і покладіть його на 15 хвилин у холодильник.

Охолоджений меренговый рулет без вершків красиво декоруйте апельсиновими часточками і м’ятою і можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Меренговый рулет