Це блюдо зазвичай готують різними вершковими кремами, але в даному рецепті вам пропонується приготувати меренговый рулет без вершків, тобто з звичайним заварним кремом з додаванням в рулет банана з мигдалем замість традиційної малини. Рулет буде не менш смачним і до того ж низькокалорійним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для меренги: –
- Яєчний білок – 5 шт.
- Цукрова пудра – 300 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Мигдаль – 50 гр.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
- Для крему: –
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно – 50 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Банан – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати меренговый рулет без вершків? Мигдальні горіхи на 10 хвилин залити крутим окропом.
Потім очистіть їх від шкірки, обсушіть серветкою і ножем наріжте на довгі шматочки.
Білки помістіть в чашу блендери і протягом 1 хвилини збийте на середній швидкості приладу.
Потім поступово збільшуйте швидкість і додайте до білків цукрову пудру. Збивайте масу до появи стійких піків.
У збиті з цукром білки додайте щіпку лимонки, кукурудзяний крохмаль і масу перемішайте блендером в протягом декількох секунд.
Приготовану білкову масу викладіть рівним шаром на застелений пергаментним папером деко.
Посипте корж нарізаним мигдалем. Запікайте меренгу в духовці при 150°С протягом 40 хвилин.
Спечений корж переверніть на другий аркуш паперу і залиште для охолодження.
Поки корж остигає, приготуйте крем для рулету. В окремій каструльці добре розітріть жовтки з цукром, борошном і ванільним цукром і додайте гаряче молоко.
Масу перемішайте і поваріть на невеликому вогні до загусання. Крем охолодіть.
Приготований крем нанесіть рівним шаром на меренговый корж. Поверх його укладіть шматочки банана.
Акуратно загорніть корж рулетом і покладіть його на 15 хвилин у холодильник.
Охолоджений меренговый рулет без вершків красиво декоруйте апельсиновими часточками і м’ятою і можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Меренговый рулет