Рецепт для дотримуються ПП, щоб не забули, що є смачні десерти, а не тільки кабачки і варені грудки. Готуємо меренговый рулет з медом, кокосовими вершками, свіжими ягодами і фруктами.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для меренги: –
  • Яєчний білок – 5 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
  • Для начинки: –
  • кокосові Вершки – 100 гр.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Банан – за смаком
  • Волоський горіх – за смаком

Процес приготування:

Увімкніть духовку, встановивши температуру 150°С.

Яйця помийте і акуратно розділіть на жовтки і білки.

Білки з рідким медом збийте міксером в міцну піну.

Потім насипте до них крохмаль і перемішати лопаткою рухами знизу-вгору.

Застеліть деко якісним папером для випічки або силіконовим, інакше корж не відокремте від поверхні дека.

Рівним шаром квадратної форми викладіть меренгу на деко.

Запікайте корж в розігрітій духовці протягом 15 хвилин. Запечена меренга не буде з хрусткою скоринкою, так як приготована на меді.

Гарячу меренгу відразу акуратно переверніть з допомогою аркуша паперу або рушники.

Збийте міксером на самій великій швидкості кокосові вершки з медом до стійких піків.

Отриманим кремом намажте білковий корж.

Поверх крему насипте подрібнені волоські горіхи і викладіть кружечки бананів.

Акуратно згорніть корж рулетом. Потім декорують його за своїм смаком і поставте на 1 годину в холодильник для просочення.

Їжте на здоров’я!

Меренговый рулет