Корж з меренги запікається в духовці. Потім на нього викладається крем з кисломолочного сиру, цукру і вершків. Зверху додаються ягоди і все закручується в акуратний рулет.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для меренги: –
  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для крему: –
  • Вершки 33% – 150 мл
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Чорниця – 150 гр.

Процес приготування:

Готувати меренговый рулет з чорницею просто! Починаємо з приготування крему. У чашу міксера вливаємо жирні вершки і насипаємо цукор. Збиваємо до м’яких піків.

Додаємо сирний сир і ретельно збиваємо до отримання однорідної маси.

Далі готуємо меренгу. Яєчні білки збиваємо з дрібкою солі.

Всипаємо цукор і збиваємо на високих поворотах протягом 5-7 хвилин.

Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на неї збиті білки. Рівномірно розподіляємо по поверхні. Він повинен вийде висотою 1 см і розміром 25х30. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо корж близько 15-20 хвилин.

Накриваємо меренгу листом пергаменту, акуратно перевертаємо деко і знімаємо папір. Даємо коржу повністю охолонути.

корж Змащуємо кремом і залишаємо приблизно 3-5 ст. л. Далі рівномірно викладаємо свіжу чорницю.

Згортаємо рулет, змащуємо залишилися кремом і відправляємо його в холодильник на 5-6 годин.

Прикрашаємо меренговый рулет за смаком, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Меренговый рулет