Корж з меренги запікається в духовці. Потім на нього викладається крем з кисломолочного сиру, цукру і вершків. Зверху додаються ягоди і все закручується в акуратний рулет.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для меренги: –
- Яєчний білок – 4 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Для крему: –
- Вершки 33% – 150 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сир сирний – 200 гр.
- Чорниця – 150 гр.
Процес приготування:
Готувати меренговый рулет з чорницею просто! Починаємо з приготування крему. У чашу міксера вливаємо жирні вершки і насипаємо цукор. Збиваємо до м’яких піків.
Додаємо сирний сир і ретельно збиваємо до отримання однорідної маси.
Далі готуємо меренгу. Яєчні білки збиваємо з дрібкою солі.
Всипаємо цукор і збиваємо на високих поворотах протягом 5-7 хвилин.
Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на неї збиті білки. Рівномірно розподіляємо по поверхні. Він повинен вийде висотою 1 см і розміром 25х30. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо корж близько 15-20 хвилин.
Накриваємо меренгу листом пергаменту, акуратно перевертаємо деко і знімаємо папір. Даємо коржу повністю охолонути.
корж Змащуємо кремом і залишаємо приблизно 3-5 ст. л. Далі рівномірно викладаємо свіжу чорницю.
Згортаємо рулет, змащуємо залишилися кремом і відправляємо його в холодильник на 5-6 годин.
Прикрашаємо меренговый рулет за смаком, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Меренговый рулет