Дуже смачним виходить меренговый рулет з полуницею і фісташками. Солодка меренга з хрусткою скоринкою при цьому ніжна всередині, ароматні фісташки, повітряний крем з вершкового сиру та вершків і у доповненні до всього соковита, солодка полуниця. Ви представили цей смак? Вірно, це ідеальне поєднання! Приготуйте один раз, і ви будете повторювати його знову і знову.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для меренги: –
- Яєчний білок – 150 гр.
- Цукрова пудра – 250 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Фісташки – 50 гр.
- Паста фісташкова – 40 гр.
- Для начинки: –
- Полуниця – 250 гр.
- Вершки 33% – 200 мл
- Сир вершковий – 130 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати меренговый рулет з полуницею та фісташками? Очистіть фісташки і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Так як несолоні фісташки досить важко знайти у продажу, ви можете сміливо використовувати для приготування рулету звичайні солоні фісташки.
Обсмажені фісташки подрібніть в чаші блендера. У вас повинна вийти фісташкова крихта.
Відокремте білки від жовтків. В середньому один яєчний білок (категорія С-1) важить 30-35 гр., тому в разі відсутності у вас ваг необхідно використовувати приблизно 5 яєць. Відокремлювати білки від жовтків слід дуже акуратно, так як найменша крапля жиру, що потрапила в білок їх жовтка, не дозволить збити їх у щільну масу.
Всипте в білок сіль і почніть збивати на середніх оборотах, збільшуючи поступово до максимальних. Коли білок зіб’ється в пишну піну почніть частинами додавати цукрову пудру (200 гр.).
Коли білок зіб’ється до стану м’яких пік, висипте крохмаль і продовжуйте збивати ще близько 30 секунд.
В результаті у вас повинна вийти густа маса, яка не буде стікати з дюжи і віночка при перевороті догори дном.
Додати до збитої меренге фісташкову крихту і пасту. Фісташкова паста продається у всіх кондитерських магазинах, але якщо у вас немає можливості її придбати, то просто збільшіть кількість фісташок до 90 гр. Акуратно перемішайте силіконової лопаткою, щоб не пошкодити легкість збитого білка.
Розігрійте духовку до 180°С. Деко застеліть силіконовим килимком або пергаментом хорошої якості і викладіть туди меренгу. Акуратно розрівняйте, надаючи меренге прямокутну форму.
Випікайте корж з меренги 20-25 хвилин, до появи рум’яної скоринки. Якщо у вашому духовій шафі є режим приготування верх-низ, то використовуйте його.
Після того як ви отримаєте корж з духовки, накрийте його рушником і за допомогою другого листа або сітки переверніть його. Відокремте силіконовий килимок або пергамент і дайте коржу повністю охолонути
В цей час займіться кремом. Для його приготування холодні вершки збийте до пишного стану, потім всипте цукрову пудру (50 гр.) і по частинах введіть вершковий сир. Продовжуйте збивати всі інгредієнти ще близько 2-3 хвилин.
Свіжу полуницю переберіть, помийте і розріжте на невеликі шматки.
На остиглий меренговый корж викладіть готовий вершковий крем і розподіліть рівним шаром по всій поверхні.
Нарізану полуницю рівномірно розподіліть поверх крему. Злегка вдавлюючи, щоб полегшити подальший процес згортання рулету.
Дуже акуратно згорніть меренговый корж з кремом і полуницею в рулет, при цьому допомагайте собі рушником. Готовий рулет поставте в холодильник настоятися 1-2 години.
Прикрасьте рулет на свій розсуд і подавайте ідеальне ласощі до столу.
Приємного апетиту!
Меренговый рулет Меренговый рулет з полуницею