Знаменитий ніжний меренговый рулет з полуницею ідеальний для прийому гостей. Смачний повітряний десерт нікого не зможе залишити байдужим. Крім того, ласощі має привабливий зовнішній вигляд і стане гідною прикрасою вашого столу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Полуниця – 1 склянка
  • Вершки 33% або Вершки 30% – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Для меренги: –
  • Яєчний білок – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка

Процес приготування:

Як почати готувати меренговый рулет з полуницею і вершками? Всі інгредієнти слід заздалегідь підготувати і дістати з холодильника, так як для вдалого приготування вони повинні бути кімнатної температури. Білки акуратно відокремлюємо від жовтків. Потім збиваємо їх з цукром до дуже густого стану.

Лист устеляємо пергаментом і на нього рівномірно викладаємо отриману білкову суміш. Випікаємо в духовці 15-20 хвилин. Температура духової шафи повинна бути 160-170 градусів.

Промиваємо полуницю і нарізаємо її на смак. Відразу ж готуємо і крем. Для цього слід гарненько збити вершки з пудрою. Повинен вийти густий крем.

Дістаємо з духовки готову меренгу, яку швидко обмазуємо кремом. На крем викладаємо полуницю. Після чого акуратно згортаємо рулет. Можна обмотати харчовою плівкою. Готово! Відправляємо в холодильник на дві години.

Після того, як рулет застигне і просочиться, його можна діставати з плівки і подавати до столу. Приємного апетиту!

Меренговый рулет Меренговый рулет з полуницею