Найніжніші солодощі з білкового тіста славляться своїм вишуканим смаком. Меренговый рулет заграє новими фарбами, якщо начинити його улюбленими ягодами. Блюдо отримає свіжий приємний аромат і невелику кислинку в начинці, яка стане особливістю десерту.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • цукор – 130 гр.
  • Цукрова пудра – 130 гр.
  • Вершки 33% – 200 гр.
  • Загущувач для вершків – 1 пакет
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Ягоди – 200 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати меренговый рулет з ягодами. Відокремлюємо білки від жовтків. Зручно і обережно це можна зробити, проколів два невеликих отвори в яєчній шкаралупі. Білок повільно витече, акуратно відокремившись від жовтка. Яєчні білки збиваємо на високій швидкості до утворення пінки. Потім поступово засипаємо коричневий цукор. Додаючи малими порціями, цукор швидше розчиниться в білку. Збиваємо до утворення щільної маси. Додаємо до вмісту цукрову пудру і знову збиваємо, але на меншій швидкості.

На деко кладемо папір для запікання і розподіляємо меренговую суміш. Лопаткою вирівнюємо так, щоб маса була чотирикутної форми. Товщина меренги повинна бути скрізь однаковою. Відправляємо деко на 7 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів. Зменшуємо до 150 градусів і продовжуємо запікати ще 10 хвилин.

Переходимо до приготування кремової начинки. Жирні вершки повинні бути охолодженими, тому дістаємо їх з холодильника тільки перед приготуванням крему. Вершки з’єднуємо з загусником і збиваємо на високій швидкості. Потім додаємо ванільну есенцію і продовжуємо збивати до утворення густого і щільного крему.

Чисті і сухі ягоди нарізаємо невеликими кубиками. Пару ягід залишаємо цільними для прикраси.

На готову меренгу рівномірно розподіляємо крем і викладаємо ягоди. Акуратно скручуємо рулет і відправляємо в холодильник на 40-60 хвилин.

рулет Нарізаємо, за бажанням прикрашаємо свіжими ягодами і подаємо до столу.

Меренговый рулет