Сьогодні ми приготуємо ніжні млинці без використання молока. Замінимо його на окріп, тим самим заварюючи тісто і надаючи йому необхідну консистенцію. Млинці виходять повітряними, пористими і дуже смачними. Такі млинці ідеально підійдуть для сніданку, варто лише доповнити їх улюбленим джемом і чашкою міцного ароматного кава.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 330 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0.33 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування млинців без молока. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль. Збиваємо за допомогою міксера до утворення пишної піни. Потім, не перестаючи помішувати, додаємо половину норми води кімнатної температури. В отриману масу просіваємо борошно. Перемішуємо на середній швидкості міксера, щоб не було грудочок.
Решту води наливаємо в сотейник і доводимо до кипіння. Після цього додаємо в окріп соду, а потім, безперервно помішуючи, вводимо одержаний розчин у тісто, таким чином, заварюючи його. В останню чергу додаємо в тісто олію. Залишаємо тісто на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно настоялося і трохи охололо.
Сковороду для випікання млинців ставимо розігріватися на середній вогонь. Трохи змащуємо її рослинним маслом. Наливаємо на середину сковороди половину ополоника тіста і рівномірно розподіляємо його по сковороді. Підсмажуємо млинець до золотистого кольору і перевертаємо на інший бік. Підсмажуємо його близько хвилини і знімаємо зі сковороди. Таким чином, смажимо все млинці.
Готові млинці в теплому вигляді подаємо на стіл зі сметаною, джемом або розтопленим вершковим маслом. Приємного апетиту!
Млинці Млинці без молока Млинці на воді Млинці на воді з яйцями Млинці на Масляну Оригінальні млинці на Масляну Яєчні млинці