Сьогодні ми приготуємо ніжні млинці без використання молока. Замінимо його на окріп, тим самим заварюючи тісто і надаючи йому необхідну консистенцію. Млинці виходять повітряними, пористими і дуже смачними. Такі млинці ідеально підійдуть для сніданку, варто лише доповнити їх улюбленим джемом і чашкою міцного ароматного кава.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 330 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 0.33 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування млинців без молока. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль. Збиваємо за допомогою міксера до утворення пишної піни. Потім, не перестаючи помішувати, додаємо половину норми води кімнатної температури. В отриману масу просіваємо борошно. Перемішуємо на середній швидкості міксера, щоб не було грудочок.

Решту води наливаємо в сотейник і доводимо до кипіння. Після цього додаємо в окріп соду, а потім, безперервно помішуючи, вводимо одержаний розчин у тісто, таким чином, заварюючи його. В останню чергу додаємо в тісто олію. Залишаємо тісто на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно настоялося і трохи охололо.

Сковороду для випікання млинців ставимо розігріватися на середній вогонь. Трохи змащуємо її рослинним маслом. Наливаємо на середину сковороди половину ополоника тіста і рівномірно розподіляємо його по сковороді. Підсмажуємо млинець до золотистого кольору і перевертаємо на інший бік. Підсмажуємо його близько хвилини і знімаємо зі сковороди. Таким чином, смажимо все млинці.

Готові млинці в теплому вигляді подаємо на стіл зі сметаною, джемом або розтопленим вершковим маслом. Приємного апетиту!

Млинці Млинці без молока Млинці на воді Млинці на воді з яйцями Млинці на Масляну Оригінальні млинці на Масляну Яєчні млинці