Ще в дитинстві, коли я приїздила до бабусі в село, вона завжди мене пригощала смачними пишними дріжджовими млинцями. Я довго ніде не могла знайти цей рецепт. І одного разу на Масляну подруга пригостила мене цими ж самими млинцями. У свою чергу і я хочу поділитися з вами цим старовинним рецептом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сухі дріжджі – 11 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати пишні млинці дріжджові? Підігрійте півсклянки молока. Молоко повинно бути теплим, але не гарячим. Додайте сухі дріжджі і перемішайте. Оберніть харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин в теплому місці. Молоко, що залишилося теж підігрійте. Опару акуратно перелийте в підігріте молоко, додайте цукровий пісок і сіль.

Пшеничне борошно просійте в окрему ємність.

Просіяне пшеничне борошно потроху введіть в молочну суміш, акуратно перемішуючи віночком. Консистенція тіста повинна бути, як у густої сметани.

В отримане тісто розділіть куряче яйце, перемішайте. Тісто оберніть харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 15-20 хвилин. Тісто має збільшитися в кілька разів. Перемішайте тісто і залиште ще на 15 хвилин в теплому місці.

добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, налийте невелику кількість рослинного масла. З допомогою ополоника налийте трохи тесту на сковороду і рівномірно розподіліть по всій поверхні.

Обсмажте блін кілька хвилин, потім за допомогою дерев’яної лопатки переверніть на іншу сторону і смажте до золотистої скоринки.

Таким чином, посмажте всі млинці. Гарячі млинці складайте один на одного, за бажанням змащуйте маслом.

Готові млинці подавайте на стіл зі сметаною або солодкими наповнювачами.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці класичні Млинці на 1 літр молока Млинці на дріжджах Млинці на молоці Млинці на молоці з яйцями Млинці на сухих дріжджах Яєчні млинці