Не уявляєте свого життя без тонких млинців, але хочеться спробувати чогось нового? Тоді рецепт, представлений вашій увазі, доведеться дуже до речі. Тонкі млинці на сметані і окропі – прекрасна альтернатива традиційним рецептом. Сметана в поєднанні з окропом роблять млинці більш ніжними і в той же час хрусткими, крім того, надають страві приємну кислинку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати млинці на сметані і окропі просто! При приготуванні таких млинців необхідно використовувати сметану, жирність якої не менше п’ятнадцяти відсотків. Викладаємо сметану в окрему миску.

Просіваємо борошно і відправляємо її в миску до сметані. Якщо ви хочете, щоб ваші млинці вийшли пишними, додайте в борошно чайну ложку розпушувача або таку ж кількість харчової соди, гашеного оцтом.

Все ретельно перемішуємо і додаємо в отриману масу цукор.

В іншій мисці необхідно збити до піноподібного стану курячі яйця.

Збиті яйця вводимо в загальну масу. Все треба добре перемішати. Потім туди ж поступово вливаємо окріп.

Все ретельно перемішуємо. Потім обсмажуємо невелику кількість тіста, рівномірно розподілений по поверхні сковорідки, з обох боків до золотистого кольору.

Заварні млинці Млинці Млинці без молока Млинці на воді без молока Млинці на окропі Млинці на сметані