Спробували багато рецептів млинців і шукайте щось нове і незвичайне? Приготуйте м’які і ніжні картопляні млинці! Приготувати це блюдо нескладно, багато часу не потрібно. Такі млинці мають дивовижний смак. Картопляні млинці можна зробити як на сніданок, так і на денний перекус.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Цибуля зелена – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати картопляні млинці? Картоплю очистити, сполоснути у воді, нарізати невеликими шматочками і поставити варитися до готовності. Не забуваємо додавати сіль. По готовності зливаємо воду і робимо з відвареної картоплі пюре.
Молоко добре прогріваємо на вогні, але не доводимо до кипіння. Вливаємо гаряче молоко в картопляне пюре.
Видавлюємо часник до решти інгредієнтів, все перемішуємо. Даємо отриманої масі трохи остудитися.
Потім в картопляне пюре відправляємо курячі яйця, цукровий пісок, сіль і рослинне масло (4 ст. л.). Усе ретельно вимішуємо віночком.
Починаємо вводити в робочу ємність просіяне пшеничне борошно. Робимо це частинами, постійно перемішуючи тісто.
Перевіряємо тісто, воно повинно вийти трохи густіше, ніж на звичайні млинці.
Прогріваємо сковороду, для першого млинця змащуємо її рослинним маслом. Розподіляємо порцію тіста по нагрітій сковороді. Для аромату одну сторону млинчиків можна посипати нарізаною зеленою цибулею.
Обсмаживши одну сторону, перевертаємо млинчик і даємо зарум’янитися другій стороні. Аналогічним способом, використовуючи все тісто, смажимо млинці.
Рум’яні, м’які, ароматні картопляні млинці подаємо до столу в гарячому вигляді, за бажанням приправляючи сметаною або іншим соусом.
Приємного вам апетиту!
Млинці без дріжджів Млинці без соди Млинці на молоці Млинці на молоці без дріжджів Тонкі млинці