Рекомендую приготувати млинці на 900 мл молока. Вони виходять тонкими і з дірочками за рахунок харчової соди, яку додають в тісто. Такі млинці добре поєднуються зі сметаною або згущеним молоком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 900 мл
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування млинців на 900 мл молока? Підготуйте необхідні інгредієнти для млинців.
Курячі яйця розбийте в глибоку ємність, додайте цукровий пісок і сіль.
Добре перемішати з допомогою міксера.
Коли маса збільшиться, влийте необхідну кількість молока, додайте харчову соду і рослинне масло. Збийте до пишної однорідної консистенції.
Заздалегідь просіяти пшеничне борошно через сито. Потім поступово введіть в рідку масу, продовжуючи збивати міксером.
Тісто вийде консистенції нежирної сметани.
добре нагрійте Сковороду. Змастіть її буквально краплею олії. Зачерпніть тісто ополоником.
З допомогою ополоника налийте млинцеве тісто.
Розподіліть його по всій поверхні.
Якщо тіста виявиться мало, додайте ще трохи, але так, щоб млинець не був товстим.
Коли тісто на сковороді стане матовим з допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть млинець на іншу сторону.
Смажте ще близько хвилини.
Готові млинці змащуйте невеликим шматочком вершкового масла.
Млинці складайте стопкою один на одного.
Гарячі млинці складіть на чотири частини і подавайте з улюбленими наповнювачами.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці з дірочками Ажурні млинці на молоці Мереживні млинці на молоці Млинці на 1 літр молока Млинці на Масляну на молоці Млинці на молоці з содою Російські млинці