Традиційні тонкі млинці зазвичай готують на молоці. Однак такі млинці можна приготувати і на кефірі. Млинці на кефірі виходять тонкими і з дірочками за рахунок окропу, який додають у тісто. Обов’язково спробуйте приготувати такі млинці у вихідні на сніданок.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 400 мл
- Окріп – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Готувати рецепт тонких з дірочками млинці на кефірі просто! Курячі яйця розбийте в глибоку ємність, додайте цукровий пісок і сіль. Добре перемішайте з допомогою віночка.
Влийте кефір.
Ретельно перемішайте, скориставшись віночком.
Заздалегідь просіяти пшеничне борошно через сито. Потім поступово введіть в рідку масу, ретельно перемішуючи тісто.
Тісто вийде досить густим.
Подбайте про те, щоб до цього моменту у вас був окріп. Налийте склянку окропу, додайте в нього харчову соду, добре перемішайте і вилийте в тісто.
Добре перемішайте млинцеве тісто і залиште відпочити хвилин на 5.
Влийте необхідну кількість рослинної олії і все ще раз ретельно перемішайте з допомогою віночка.
добре нагрійте Сковороду. Змастіть її буквально краплею олії. З допомогою ополоника налийте млинцеве тісто і розподіліть його по всій поверхні. Обсмажте до появи золотистого краєчка.
З допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть млинець на другу сторону і смажте близько хвилини.
Готові млинці складайте стопкою один на одного, змащуючи вершковим маслом.
Млинці складіть на чотири частини і подавайте з улюбленими наповнювачами.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці на кефірі з окропом Заварні млинці Млинці Млинці без молока Млинці на Масленицу Тонкі млинці на кефірі