Традиційні тонкі млинці зазвичай готують на молоці. Однак такі млинці можна приготувати і на кефірі. Млинці на кефірі виходять тонкими і з дірочками за рахунок окропу, який додають у тісто. Обов’язково спробуйте приготувати такі млинці у вихідні на сніданок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 400 мл
  • Окріп – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Готувати рецепт тонких з дірочками млинці на кефірі просто! Курячі яйця розбийте в глибоку ємність, додайте цукровий пісок і сіль. Добре перемішайте з допомогою віночка.

Влийте кефір.

Ретельно перемішайте, скориставшись віночком.

Заздалегідь просіяти пшеничне борошно через сито. Потім поступово введіть в рідку масу, ретельно перемішуючи тісто.

Тісто вийде досить густим.

Подбайте про те, щоб до цього моменту у вас був окріп. Налийте склянку окропу, додайте в нього харчову соду, добре перемішайте і вилийте в тісто.

Добре перемішайте млинцеве тісто і залиште відпочити хвилин на 5.

Влийте необхідну кількість рослинної олії і все ще раз ретельно перемішайте з допомогою віночка.

добре нагрійте Сковороду. Змастіть її буквально краплею олії. З допомогою ополоника налийте млинцеве тісто і розподіліть його по всій поверхні. Обсмажте до появи золотистого краєчка.

З допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть млинець на другу сторону і смажте близько хвилини.

Готові млинці складайте стопкою один на одного, змащуючи вершковим маслом.

Млинці складіть на чотири частини і подавайте з улюбленими наповнювачами.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці на кефірі з окропом Заварні млинці Млинці Млинці без молока Млинці на Масленицу Тонкі млинці на кефірі