Нашим бабусям завжди вдавалося готувати особливо смачно, як ніби у них був секретний інгредієнт. Товсті і пишні млинці на дріжджах і кефірі готуються зі звичайних продуктів, а смак повертає в дитинство. Приготуйте такі млинці для своєї родини на душевний сніданок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Кефір 2.5% – 1 склянка
  • Свіжі дріжджі – 20 гр.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати млинці на кефірі, як у бабусі? Теплу воду вилийте в миску і додайте дріжджі, просійте ½ склянки борошна і 1 ложку цукру. Всі розмішайте і залишіть на 20 хвилин.

Вбийте в опару яйця, кефір кімнатної температури, інший цукор і сіль. Влийте рослинне масло і добре перемішайте віночком або блендером.

Частинами просеивайте борошно в тісто і перемішуйте.

Відставте тісто постояти 30 хвилин, тісто за цей період підніметься.

Розігрійте сковороду і смажте млинці, наливаючи черпаком і розподіляючи на ній тісто обертанням сковороди. Посмажте млинець з одного боку до золотистого кольору і переверніть на другу. Використовуйте всі тісто, укладаючи готові млинці один на одного.


Розтопіть вершкове масло і перелийте в маленьку пиалку. Змащуйте готові млинці з допомогою пензлика маслом.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці без соди Млинці класичні Млинці на дріжджах Млинці на кефірі Товсті млинці