Млинці – поширене і популярне блюдо, яке можна приготувати на кефірі або молоці. Я хочу запропонувати рецепт тонких млинчиків, які готуються і на кефірі, і на молоці. Такі млинці можна приготувати на сніданок. Якщо нафарширувати їх ситної начинкою – це буде прекрасний варіант для обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Кефір – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати млинці на кефірі з содою легко! Кефір завчасно дістаньте з холодильника, перелийте в глибоку миску і дайте нагрітися при кімнатній температурі. Додати харчову соду, цукровий пісок і сіль. Добре перемішайте. Сода загаситься кислотою кефіру, і маса збільшиться в кілька разів.

Курячі яйця кімнатної температури розбийте в кефірну масу і перемішати з допомогою міксера або віночка.

В окрему миску просійте борошно пшеничне кілька разів, щоб збагатити його киснем. Поступово додайте в отриману раніше масу і ретельно перемішуючи віночком.

трохи підігрійте Молоко в мікрохвильовій печі, потроху вливаючи, доведіть тісто до гладкої однорідної консистенції.

У тісто додайте рослинне масло і добре перемішайте.

Готове тісто залиште відпочити на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.

добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, потім зменшіть вогонь, з допомогою ополоника налийте невелику кількість млинцевого тіста і рівномірно розподіліть по всій поверхні. Млинці обсмажте з двох боків до золотистої скоринки.

Готові млинці на кефірі з содою подавайте з варенням або зі сметаною за бажанням.

Приємного апетиту!

Мереживні млинці Мереживні млинці на молоці Млинці на кефірі з дірочками Млинці на молоці без дріжджів Млинці на молоці з яйцями Тонкі млинці на кефірі з дірочками