Скоро масляна. А яка ж масляна обходиться без млинців?! Тонкі млинці можна готувати на основі кефіру, вони виходять м’якими, повітряними з великою кількістю бульбашок. А окріп дозволяє додати клейкості борошні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода харчова – 0.25 ч. л.
  • Окріп – 250 мл
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати млинці на кефірі, заварені окропом. Яйця збийте з двома ложками цукру.

В кефірі розчиніть соду і перелийте його до збитим яйцям. Добре перемішайте.

Просійте борошно, додайте її до рідких інгредієнтів і замісіть тісто без грудочок.

Влийте соняшникову олію в тісто, перемішайте.

Збиваючи вінчиком або міксером, тісто повільно влийте окріп. Замішують тісто до однорідної консистенції.

Розігрійте сковороду, змастіть маслом денце. Вливайте невелику кількість тіста, щоб вийшли тонкі млинці, смажте з двох сторін.

Тонкі млинці змащуйте маслом і складайте на блюдо. Їх можна подавати на сніданок зі сметаною або варенням, а можна загортати в них начинку.

Приємного апетиту!

Заварні млинці на кефірі з окропом Мереживні млинці Млинці класичні Млинці на кефірі Млинці на Масляну Товсті млинці на кефірі