Для сирної начинки краще використовувати свіжий сир високої жирності. А для кисло-солодкого акценту не забуваємо додати трохи розпарених родзинок. Млинці пропонуємо обсмажувати з обох сторін, щоб готові конвертики можна було подавати відразу або потім просто розігріти в мікрохвильовій печі. Такі млинці на сніданок припадуть дуже до речі – вони виглядають дуже апетитно, по-домашньому і викликають бажання негайно їх спробувати. Крім того, вони дуже ситні – заряд енергії забезпечений.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 6 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сир – 150 гр.
  • Родзинки (без кісточок) – 1 жменя
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати млинці на молоці з сиром. Молоко перед приготуванням млинцевого тесту необхідно підігріти до теплого стану.

Для приготування млинцевого тіста в миску розбиваємо яйце і висипаємо цукор.

Вливаємо в яєчну суміш тепле молоко.

Не забуваємо додати щіпку солі.

Висипаємо поверх рідких компонентів борошно.

Змішуємо всі інгредієнти за допомогою віночка вручну або міксером на середній швидкості. Консистенція готового тіста повинна бути досить рідкою.

В приготоване тісто додаємо рослинне масло (1 ст. л.), щоб не потрібно було сковорідку змащувати при смаженні кожного млинця.

розігріваємо Сковороду на плиті до гарячого стану і змащуємо її рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика тільки перед першим млинцем. Ополоником зачерпываем тісто і виливаємо його на сковороду. Розподіляємо тісто по всьому дну сковорідки і смажимо блін до рум’яної скоринки з обох сторін. Готові млинці складаємо на плоску тарілку і даємо їм трохи охолонути.

Для приготування начинки родзинки промиваємо гарячою водою і заливаємо окропом на п’ять хвилин. Потім воду зливаємо, а родзинки просушуємо на паперовому рушнику. Для начинки, звичайно, можна використовувати сир будь-якої жирності, згідно з особистим уподобанням. Але найсмачніше виходить маса з ніжного сиру з жирністю 9%-11%. Викладаємо сир в миску, додаємо до нього ванільний цукор, підготовлений родзинки і сметану. Перемішуємо всі разом ложкою. Приготовану начинку викладаємо в невеликій кількості на млинець і загортаємо його у вигляді конвертика.

Аналогічно поступаємо з кожним млинцем.

Готові конвертики злегка розігріваємо в мікрохвильовці і подаємо до столу теплими. Для прикраси можна млинці посипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Млинці без дріжджів Млинці без соди Млинці з сиром Млинці на молоці Млинці на молоці з яйцями Фаршировані млинці з начинкою