Млинці на йогурті – прекрасний варіант для сніданку або фаршированої закуски на святковий стіл. Млинці можна фарширувати сиром, курячим м’ясом, сиром з шинкою або сиром і яйцем, червоною рибою або подавати з ікрою, варенням, сметаною, згущеним молоком та іншими наповнювачами.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Йогурт – 230 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 65 мл
- Сода харчова – 4 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати млинці на питне йогурті. Візьміть глибоку ємність і викладіть натуральний йогурт, столову ложку лимонного соку, додайте куряче яйце кімнатної температури. Ретельно перемішайте.
Додайте цукровий пісок, сіль і харчову соду. Добре розмішайте віночком до однорідної маси. Кислота йогурту в сукупності з лимонною кислотою погасить харчову соду, і маса трохи збільшиться в об’ємі. Просіяти пшеничне борошно через сито і поступово введіть в тісто, ретельно перемішуючи віночком. У тісто додайте рослинне масло і добре перемішайте.
добре розігрійте Сковороду, з допомогою ополоника налийте невелику кількість тіста і рівномірно розподіліть його по всій поверхні. Обсмажте млинець з одного боку до утворення рум’яного краєчка, потім з допомогою дерев’яної лопатки переверніть на іншу сторону і смажте ще кілька хвилин.
Готові млинці на йогурті виходять досить легкими і ніжними. Такі млинці добре подавати з варенням або джемом, також можна подати з жирною сметаною.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці з дірочками Млинці Млинці без дріжджів Млинці без молока Оригінальні млинці на Масляну