Млинці на кефірі або прокисшем молоці можна сміливо готувати без додавання соди. Вони виходять смачними, ажурними і повітряними. У тісто можна використовувати кефір будь-якої жирності, навіть той, у якого втрачено термін придатності.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Кефір – 270 мл
  • Яйце (С0) – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 6 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,3 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування млинців на кефірі без соди? У миску вилити кефір, вбити яйця, всипати сіль і цукор, збити віночком.

Додати борошно і збивати до однорідності.

Додати рослинне масло і перемішати.

Сковороду, попередньо розігрів, змастити рослинним маслом, влити 1 черпак тесту. Так обсмажити всі млинці на гарячій сковороді з двох сторін.

Готові млинці мають універсальний смак і відмінно поєднуються з будь-якими соусами, начинками.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці без соди Млинці класичні Млинці на кефірі Млинці на Масляну Оригінальні млинці на Масляну Російські млинці