Млинці з бананом відмінно підійдуть на сніданок, внісши різноманітність в повсякденне меню. В принципі, для такої подачі підійде будь-який рецепт млинців, але ми пропонуємо приготувати їх на кефірі заварним способом, щоб вони вийшли ажурними і ніжними. Перед тим, як загорнути банан, варто млинець промазати розтопленим шоколадом. Це має практичний сенс: начинка щільно склеюють з поверхнею млинчика. Ну і, звичайно, шоколад вигідно відтіняє смак банана і візуально прикрашає страву, роблячи його ще більш апетитним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло рослинне (для тіста) – 3 ст. л.
  • Масло вершкове (для змащування блінов) – 10 – 20 гр.
  • Банан – 2 – 3 шт.
  • Шоколад молочний – 50 гр.

Процес приготування:

Для приготування бинов з бананом кефір виливаємо в об’ємну миску. Тонкою цівкою вливаємо в нього окріп, одночасно розмішуючи віночком. В отриману суміш розбиваємо яйця, кладемо сіль, цукор і розпушувач. Розмішуємо віночком до однорідності. Всипаємо порціями борошно, вимішуючи віночком тісто. Консистенція повинна вийде однорідної рідкої, з бульбашками повітря. В останню чергу вливаємо олію і перемішуємо.

розігріваємо Сковороду до гарячого стану і змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла тільки перед першим млинцем. Смажимо тонкі млинці по парі хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку, промазуючи кожен вершковим маслом.

Банани очищаємо від шкірки, розрізаємо впоперек на дві частини кожен.

Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані і змащуємо отриманою масою млинці перед загортанням банана.

На край змащеного шоколадом млинця викладаємо половинку банана.

Загортаємо банан в млинець у вигляді рулету. Завдяки шоколаду, рулет тримається щільно і не розгортається. В декоративних цілях краї рулету з млинця можна обрізати.

Готові млинці з бананами укладаємо на порційні тарілки, прикрашаємо розтопленим шоколадом, поливаючи тонкою цівкою поперек рулетиків. Рекомендується подавати на стіл відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Млинці без дріжджів Млинці з бананом Млинці на воді без молока Млинці на кефірі без соди Оригінальні млинці на Масляну Фаршировані млинці з начинкою