Млинці з бананом відмінно підійдуть на сніданок, внісши різноманітність в повсякденне меню. В принципі, для такої подачі підійде будь-який рецепт млинців, але ми пропонуємо приготувати їх на кефірі заварним способом, щоб вони вийшли ажурними і ніжними. Перед тим, як загорнути банан, варто млинець промазати розтопленим шоколадом. Це має практичний сенс: начинка щільно склеюють з поверхнею млинчика. Ну і, звичайно, шоколад вигідно відтіняє смак банана і візуально прикрашає страву, роблячи його ще більш апетитним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло рослинне (для тіста) – 3 ст. л.
- Масло вершкове (для змащування блінов) – 10 – 20 гр.
- Банан – 2 – 3 шт.
- Шоколад молочний – 50 гр.
Процес приготування:
Для приготування бинов з бананом кефір виливаємо в об’ємну миску. Тонкою цівкою вливаємо в нього окріп, одночасно розмішуючи віночком. В отриману суміш розбиваємо яйця, кладемо сіль, цукор і розпушувач. Розмішуємо віночком до однорідності. Всипаємо порціями борошно, вимішуючи віночком тісто. Консистенція повинна вийде однорідної рідкої, з бульбашками повітря. В останню чергу вливаємо олію і перемішуємо.
розігріваємо Сковороду до гарячого стану і змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла тільки перед першим млинцем. Смажимо тонкі млинці по парі хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку, промазуючи кожен вершковим маслом.
Банани очищаємо від шкірки, розрізаємо впоперек на дві частини кожен.
Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані і змащуємо отриманою масою млинці перед загортанням банана.
На край змащеного шоколадом млинця викладаємо половинку банана.
Загортаємо банан в млинець у вигляді рулету. Завдяки шоколаду, рулет тримається щільно і не розгортається. В декоративних цілях краї рулету з млинця можна обрізати.
Готові млинці з бананами укладаємо на порційні тарілки, прикрашаємо розтопленим шоколадом, поливаючи тонкою цівкою поперек рулетиків. Рекомендується подавати на стіл відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Млинці без дріжджів Млинці з бананом Млинці на воді без молока Млинці на кефірі без соди Оригінальні млинці на Масляну Фаршировані млинці з начинкою