Млинці з ікрою і сметаною – це смачна страва, яке подарує нотку незвичності святкового столу або сімейному вечері. Такі млинці виглядають красиво і апетитно. Приготувати це блюдо нескладно, достатньо зробити млинцеве тісто, посмажити млинці і доповнити їх сметаною і ікрою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Молоко коров’яче – 2 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Ікра червона – 200 гр.
- Сметана – 250 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати млинці з ікрою і сметаною? Просіяне пшеничне борошно відправляємо в зручну ємність. Додаємо до неї цукровий пісок і сіль.
Потім вбиваємо в робочу ємність куряче яйце.
Після цього додаємо необхідне за рецептом кількість молока і замішуємо млинцеве тісто. В самому кінці вливаємо олію. Тісто має бути без грудочок, однорідними.
Розігріваємо сковороду, злегка промазану для першого млинця рослинним маслом. Потім відправляємо в підготовлену сковороду порцію тіста і обсмажуємо млинець до рум’яного кольору.
Після цього перевертаємо і смажимо млинець з іншого боку.
Аналогічним чином смажимо інші млинці, поки не використовується все тісто. Готові млинці складаємо стопкою.
Коли млинці охолонуть, складаємо їх два рази навпіл, тим самим формуючи трикутники. Потім поверх млинчика необхідно викласти столову ложку сметани і чайну ложку червоної ікри. Як варіант – можна промащувати млинці сметаною зсередини, тільки потім складати їх трикутником і зверху викладати ікру. Апетитні млинці з ікрою і сметаною готові!
Приємного вам апетиту!
Млинці без соди Млинці з ікрою Млинці класичні Млинці на молоці Млинці на молоці без дріжджів Російські млинці Тонкі млинці