Соковиті оладки з кабачків хоч і смажать на маслі, але відмінно підходять для пісного і вегетаріанського меню. Для такої страви краще використовувати молоді кабачки з ніжною шкіркою. По своєму смаку можна додавати будь-яку кількість часнику і зелені.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки (молоді) – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3-5 зуб.
- Борошно пшеничне – 5-6 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
- Каррі – за смаком
- Базилік свіжий – за смаком
- Орегано – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування млинців з кабачків без яєць. Кабачки та моркву помийте. Якщо кабачки мають м’яку шкірку, то чистити їх не обов’язково, старі плоди необхідно почистити і видалити насіння. Кабачки натріть на крупній тертці. Додайте одну столову ложку солі, залиште кабачки на 10 хвилин, за цей час вони пустять сік. Відіжміть кабачки від зайвої рідини.
Моркву очистіть і потріть на крупній тертці. Зелень вимити і порубаєте ножем. Часник очистіть і пропустіть через прес. Змішайте ці інгредієнти з кабачковою масою, додайте сіль і спеції за смаком. По столовій ложці додайте борошно і замішують тісто.
Розігрійте сковороду, влийте трохи оливкової олії. Сформуйте оладки і викладіть їх на сковорідку. Смажте оладки на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
Готові оладки подавайте зі сметаною і свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Млинці Млинці без дріжджів Млинці без соди Млинці без яєць Млинці на Масляну Оладки з кабачків без яєць Оладки з кабачків і моркви Оригінальні млинці на Масляну