Соковиті оладки з кабачків хоч і смажать на маслі, але відмінно підходять для пісного і вегетаріанського меню. Для такої страви краще використовувати молоді кабачки з ніжною шкіркою. По своєму смаку можна додавати будь-яку кількість часнику і зелені.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки (молоді) – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Борошно пшеничне – 5-6 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок
  • Каррі – за смаком
  • Базилік свіжий – за смаком
  • Орегано – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування млинців з кабачків без яєць. Кабачки та моркву помийте. Якщо кабачки мають м’яку шкірку, то чистити їх не обов’язково, старі плоди необхідно почистити і видалити насіння. Кабачки натріть на крупній тертці. Додайте одну столову ложку солі, залиште кабачки на 10 хвилин, за цей час вони пустять сік. Відіжміть кабачки від зайвої рідини.

Моркву очистіть і потріть на крупній тертці. Зелень вимити і порубаєте ножем. Часник очистіть і пропустіть через прес. Змішайте ці інгредієнти з кабачковою масою, додайте сіль і спеції за смаком. По столовій ложці додайте борошно і замішують тісто.

Розігрійте сковороду, влийте трохи оливкової олії. Сформуйте оладки і викладіть їх на сковорідку. Смажте оладки на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.

Готові оладки подавайте зі сметаною і свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці без дріжджів Млинці без соди Млинці без яєць Млинці на Масляну Оладки з кабачків без яєць Оладки з кабачків і моркви Оригінальні млинці на Масляну