Тонкі млинці – універсальна основа для багатьох страв. Млинці з куркою стануть відмінним рішенням для сімейного вечері. Куряча начинка виходить неймовірно смачною і соковитою. Використовувані інгредієнти доступні за ціною, і за наявності в магазинах. Просто млинці – це ситно, а млинці з начинкою – ситно подвійно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – за бажанням

Процес приготування:

Приступимо до готування млинців з куркою. Ставимо отвариться куряче м’ясо. Після закипання підсолюємо і варимо до готовності близько 30 хвилин. По готовності дістаємо м’ясо з бульйону і остуджуємо.

Поки вариться куряче м’ясо, приготуємо млинці. Курячі яйця вбиваємо в зручну ємність і змішуємо з пшеничним борошном і сіллю. Все якісно перемішуємо.

Далі додаємо в робочу ємність молоко і рослинне масло. Всі компоненти перемішуємо до отримання однорідного тіста. Використовуйте віночок або міксер.

Крім однорідності тісто має бути не дуже густим, але володіти в’язкістю. Головний критерій правильно зробленого тіста – при викладанні на сковороду воно буде добре розтікатися і при перевертанні не буде рватися.

На розігріту сковороду відправляємо смажитися млинці. Обсмажуємо з одного боку приблизно дві хвилини і з другої приблизно одну хвилину.

Таким чином обсмажуємо всі млинці.

Відварне куряче філе необхідно дрібно нарізати. За бажанням можна пропустити м’ясо через м’ясорубку або подрібнити в блендері.

Очищений ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на розігрітій сковороді до прозорості.

Далі подрібнене м’ясо додаємо в сковороду до цибулі і всі разом тримаємо на вогні протягом пари хвилин.

Після цього в сковороду додаємо 200 мл бульйону, в якому варилося куряче м’ясо. Все тушкуємо протягом 15 хвилин. Рідина повинна випаруватися. На цьому етапі можна приправити начинку перцем.

На кожен млинець викладаємо готову начинку і звертаємо зручним чином (конвертиком, трубочкою). До начинки за бажанням для свіжості смаку можна покласти гілочку петрушки. Таким способом заповнюємо начинкою всі млинці.

При подачі до столу млинці з куркою можна обсмажити на сковороді на вершковому маслі. Пригощайтеся!

Приємного вам апетиту!

Млинці Млинці без соди Млинці на 1 літр молока Млинці на молоці без дріжджів Млинці на молоці з яйцями Млинці на молоці класичні Російські млинці