Млинці з сиром та родзинками, які ще називаються налисниками, виходять еластичними і чудово тримають форму, не рвуться. В начинку входить сир, яйця, родзинки, мед і сметана.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 800 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сир – 400 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Сметана 26% – 50 гр.
  • Мед – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати млинці з сиром та родзинками просто! Спочатку приготуємо млинці. Для цього 4 яйця збити з цукровим піском до пишноти і збільшення маси в об’ємі. Додати потроху підігріте молоко, добре перемішати. Розтопити і злегка остудити вершкове масло в кількості 2 ст. л.

Додати в яєчну суміш борошно, попередньо її просіявши, сіль і розтоплене масло, все перемішати. Випікати тонкі млинці, змащуючи після кожного сковороду шматком вершкового масла.

Ізюм перебрати, залити крутим окропом і дати постояти 15 хв, потім віджати. Сир протерти через сито або подрібнити блендером.

Додати до сиру сметану, мед, 2 яйця, родзинки, все ретельно перемішати.

Кожен млинець змастити 1-2 ст. л. начинки і скрутити трубочкою з відкритими краями.

Духовку нагріти до температури 170 градусів. Змастити вершковим маслом форму для випічки, викласти в неї млинці. Полити млинці залишками вершкового масла, розтопивши його, і запікати приблизно 15 хв. до появи золотистої скоринки.

Подавати готовий десерт до чашки чаю або какао, полив згущеним молоком або сиропом.

Приємного апетиту!

Млинці без соди Млинці з сиром Млинці на Масляну Млинці на молоці без дріжджів Млинці фаршировані сиром Фаршировані млинці з начинкою