Кожна господиня зі стажем має свій рецепт домашніх тонких млинчиків, перевірений роками життя. Ось і ми вирішили поділитися з вами дуже простим, самим легким рецептом млинців на молоці з яйцями, який вас точно не підведе! Невелика порада: якщо вам потрібні дуже м’які млинці, в тісто можна взагалі не додавати яєць, тому що, чим більше яєць ви додасте, тим більш щільними вийдуть млинці.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 280 гр.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 – 3 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати звичайні млинці. Почнемо готувати тісто з того, що взобьем в зручній, великій мисці яйця разом з сіллю і цукром; для цього можна використовувати кулінарний віночок, міксер або звичайну вилку.

Від загальної кількості молока візьмемо половину, дольем до яєць і розмішуєм.

Просіяне борошно будемо вводити частинами, щоб вийшло тісто, нагадує густу сметану.

що Залишився молоко і масло додамо в тісто, розмішуєм все і почекаємо 15-20 хвилин, щоб борошно трохи розбухла.

Сковороду добре нагріємо, а потім спечемо тонкі млинчики, довівши їх до готовності з обох сторін. Вогонь для випічки – помірний, щоб млинці швидко запікалися, але при цьому і не горіли. Якщо у вас сковорідка не має антипригарне покриття, її час від часу необхідно підмазувати маслом. Їжте млинці гарячими з маслом, з медом, зі сметаною або варенням.

Приємного апетиту!

Млинці з розпушувачем на молоці Млинці на молоці без дріжджів Млинці на молоці з яйцями Млинці на молоці класичні Російські млинці Тонкі млинці на молоці