Кожна господиня зі стажем має свій рецепт домашніх тонких млинчиків, перевірений роками життя. Ось і ми вирішили поділитися з вами дуже простим, самим легким рецептом млинців на молоці з яйцями, який вас точно не підведе! Невелика порада: якщо вам потрібні дуже м’які млинці, в тісто можна взагалі не додавати яєць, тому що, чим більше яєць ви додасте, тим більш щільними вийдуть млинці.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 280 гр.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Яйце – 1 – 3 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати звичайні млинці. Почнемо готувати тісто з того, що взобьем в зручній, великій мисці яйця разом з сіллю і цукром; для цього можна використовувати кулінарний віночок, міксер або звичайну вилку.
Від загальної кількості молока візьмемо половину, дольем до яєць і розмішуєм.
Просіяне борошно будемо вводити частинами, щоб вийшло тісто, нагадує густу сметану.
що Залишився молоко і масло додамо в тісто, розмішуєм все і почекаємо 15-20 хвилин, щоб борошно трохи розбухла.
Сковороду добре нагріємо, а потім спечемо тонкі млинчики, довівши їх до готовності з обох сторін. Вогонь для випічки – помірний, щоб млинці швидко запікалися, але при цьому і не горіли. Якщо у вас сковорідка не має антипригарне покриття, її час від часу необхідно підмазувати маслом. Їжте млинці гарячими з маслом, з медом, зі сметаною або варенням.
Приємного апетиту!
Млинці з розпушувачем на молоці Млинці на молоці без дріжджів Млинці на молоці з яйцями Млинці на молоці класичні Російські млинці Тонкі млинці на молоці