Просте і ніжне ласощі до чаю – молочні коржики. Десерт легко приготувати в домашніх умовах, не витративши на це багато часу. Близькі та гості оцінять смак готового частування.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування молочних коржиків в домашніх умовах? Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно трохи підтануло. Розтираємо продукт з цукром до отримання однорідної маси.

В окремому посуді збиваємо яйце з молоком.

З’єднуємо масляну суміш з яйцем і молоком. Сюди ж просіваємо борошно і додаємо соду, гашену оцтом. Розмішуємо, після розминаємо руками до отримання гладкого і однорідного кома.

Готове тісто розгортаємо і вирізаємо з нього круглі коржики.

Викладаємо заготовки на деко і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Молочні готові коржики. Розкладаємо їх по тарілках і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Молочні коржики Молочні коржики з дитинства