Апетитні домашні коржики можна приготувати за простим рецептом без використання яєць. Пригостіть рідних ніжним десертом, на випічку якого не піде багато часу.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Лимонна кислота – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування молочних коржиків без яєць? Молоко нагріваємо, але не доводимо до кипіння. Занурюємо в нього цукор і ретельно розмішуємо.

Сюди ж додаємо просіяне борошно, рослинне масло і соду, гашену розчиненої у воді лимонною кислотою.

Вимішуємо тісто до щільного клубка.

Розкачуємо продукт в пласт товщиною 1 див.

З розкатаного тіста вирізаємо коржики за формою. Можна використовувати склянку або спеціальні кулінарні формочки.

Випікаємо заготовки 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Готовий десерт виймаємо з духовки і залишаємо до повного охолодження. Після можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Молочні коржики Молочні коржики з дитинства