Популярні молочні коржики нагадують шкільні роки, їдальні та буфети. Приготувати особливу ласощі не складно і в домашніх умовах. Оцініть простий рецепт десерту до чаю.
Інгредієнти: на 9 порц.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування молочних коржиків з дитинства? Молоко з’єднайте з цукром в металевій тарілці. Нагріваємо вміст до розчинення сухого інгредієнта.
У теплу суміш з молока і цукру занурюємо вершкове масло. Розмішуємо до його розчинення.
Сюди ж розбиваємо куряче яйце.
Просіваємо борошно і додаємо соду, гашену оцтом. Вимішуємо вміст до отримання щільного кома.
Розкачуємо еластичне тісто в тонкий шар і вирізаємо з нього коржики, які перекладаємо на деко з пергаментом.
Випікаємо десерт 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Остуджуємо готові молочні коржики і подаємо їх до столу. Приємного чаювання!
Молочні коржики Молочні коржики з дитинства