Всім відомо про корисні властивості моркви, але не всі знають, що її можна додавати рецепти. Саме тому вам варто приготувати ці прості в приготуванні і ароматні кекси з незвичайним смаком. Вони дозволять вам не тільки насолодитися випічкою, але і забезпечити свій організм вітамінами!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Морква – 1 кг
  • Яйце – 6 шт.
  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 300 – 400 гр.
  • Розпушувач тіста – 40 гр.

Процес приготування:

Готувати морквяні кекси в силіконових формочках просто! Для початку ретельно миємо морква під проточною водою, чистимо і перекладаємо в окрему ємність.

Потім беремо морква, нарізаємо на невеликі шматочки і подрібнюємо її в блендері, поки вона не перетвориться на кашу. Якщо у вас немає блендера, то можна просто натерти моркву на тертці або дрібно нарізати ножем.

В окремій ємності збиваємо 6 яєць, поки не утворюється піна. Яйця перед використанням так само краще помити.

Подрібнену моркву перекладаємо в глибоку миску. Додаємо до неї 300-400 грам цукру (залежить від солодощі вашої моркви), раніше збиті яйця і 100 грам рослинного масла.

Ретельно збиваємо нашу суміш блендером. Далі поступово всипаємо борошно разом з розпушувачем, не перестаючи збивати. Все треба добре перемішати. Консистенція тіста повинна вийти середньої рідини.

Потім ставимо силіконову форму у піддон або деко. Всередину кожної форми кладемо спеціальні паперові формочки для кексів.

До самих країв заливаємо тісто у формочки. Зверху можна посипати м’ятної крихтою, тоді у кексів вийде цікавий смак. Але цей крок необов’язковий, і ви можете залишити кекси так, як вони є.

Кекси відправляємо в розігріту до 180 С духовку приблизно на 40-50 хвилин. Щоб зрозуміти, що вони готові, проткніть їх зубочисткою. Якщо вона виходить суха, без залишків на ній тіста, значить ваші вироби готові. Приємного апетиту!

Кекси Кекси без вершкового масла Кекси без молока Кекси на рослинному маслі Морквяні кекси