Такий рецепт кексу підійде не тільки тим, хто щодня любить побалувати своїх улюблених чимось смачненьким, але і тим, хто планує зустріч дорогих гостей. Морквяно-апельсиновий кекс дуже смачний, ароматний, а головне – простий у виконанні.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Морква – 400 гр.
- Масло рослинне – 200 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – за смаком
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Апельсин – 2 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати морквяно-апельсиновий кекс. У глибоку миску кладемо яйця, цукор і сіль. Збиваємо міксером всі інгредієнти протягом 10 хвилин до утворення піни. Коли потрібна консистенція буде отримана, поступово починаємо вливати олію. Міксер в цей момент не відключати, продовжуємо збивати.
Після того, як суміш стане однорідною, додаємо в неї просіяне борошно і розпушувач. Перемішуємо.
Далі додаємо наступні інгредієнти: цедру двох апельсинів, ванілін і соду. Знову перемішуємо.
В кінці додаємо терту моркву і вимішуємо тісто, поки консистенція не стане однорідною.
Перелити тісто у форму, змащену маслом або застелене пергаментом. Тепер відправляємо кекс в духовку на 45-50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність тіста перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Як тільки кекс буде готовий, дістаємо його з духовки і даємо час охолонути. А потім вже виймаємо з форми. Готовий десерт прикрашаємо цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Ванільні кекси Кекси Кекси без вершкового масла Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси на рослинному маслі