Сирну запіканку люблять багато. Щоб урізноманітнити її звичний смак, можна додати в неї моркву. За смаковими якостями це буде нове блюдо, не менш смачне і апетитне! Перед вами рецепт приготування морквяно-сирної запіканки з використанням манної крупи. Запіканка виходить ніжною та приємною на смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Морква – 500 гр.
- Сир – 250 гр.
- Манна крупа – 0,5 склянки
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Ванілін – 5 гр.
- Родзинки – 50 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати морквяно-сирну запіканку з манкою в духовці? В зручну ємність вливаємо кефір.
Додаємо до кефіру манну крупу і соду. Все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці.
В окрему ємність покладіть сир, цукровий пісок, ванілін і яйця. Все перемішайте до однорідної маси.
Далі додаємо в сирну масу промитий ізюм. Перемішуємо.
Терту моркву перекладаємо в ємність з сирною масою. Перемішуємо інгредієнти до рівномірного розподілу моркви.
Далі в робочу ємність викладаємо набряклу манну крупу, все перемішуємо.
Отриману морквяно-сирну масу викладаємо у форму для випічки.
Далі поміщаємо майбутню запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Морквяно-сирна запіканка з манкою готова!
Приємного вам апетиту!
Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на кефірі